Klimamesterskapet er i gang

I uke 17 og 18 arrangeres Bjertnesmesterskapet i miljøinnsats og fotavtrykk. Elever og ansatte konkurrerer om å få flest miljøpoeng ved å kutte i personlig forbruk og spare Co2-utslipp. 

Dette gjøres ved å loggføre handlinger som sparer Co2-utslipp i en app. Man konkurrerer i team mot andre klasser eller team av ansatte. Selvsagt kan man vinne gjeve premier også.

Dette skjer

Klimaukene ble sparket i gang mandag med blant annet videohilsener fra Nittedals ordfører Inge Solli og NRK-journalist Christian Strand, kjent for TV-programmet Sløsesjokket.

Programmet for klimaukene inkluderer dessuten spesialsending i BjertnesLive med Kahoot og foredrag av Natur og ungdom. Det blir også et overskuddsbord med mat gratis lunsj til de elevene og klassene som er på skolen den aktuelle dagen.

Arrangementskomiteen har også samlet forslag til undervisningsopplegg og dokumentarer som kan brukes i undervisningen. Klima og Co2-utslipp blir garantert tema i flere fag i disse ukene og elevene kommer til å oppleve ekstra fokus på klima, bærekraft, samfunnsansvar og personlig forbruk.

Hvem er best på Bjertnes når det gjelder miljøinnsats og fotavtrykk?

Det er pengepremier og sjokoladepremier til de tre beste klassene.

Kriterier for å kunne kjempe om pallplass:

  • antall elever fra klassen som er innlogga i appen
  • loggføringer og spart Co2
  • engasjement som er dokumentert med bilder, video eller lignende (dette veier tyngst)

Svaret på hvem som har vært best på redusert personlig forbruk og redusert Co2-utslipp på Bjertnes får vi etter 9. mai. Da kunngjøres vinnerne av mesterskapet.

Dette blir spennende!

Til toppen