Spennende besøk på Bjertnes!

Fredag 21. oktober var fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus på besøk til Bjertnes. Lene Jensen, avdelingsleder for utdanning og kompetanse i Viken område nord var også til stede. Og skolens ledelse, elevrepresentanter og noen av lærerne viste dem rundt.

Kompakt program - ingen tid å miste!

Det var mye som var planlagt for det to timer lange møtet med Heidi og Lene. Disse damene jobber, på hver sin måte, med tilrettelegging for og utførelse av utdanning og kompetanse i Viken fylke. Skolens ledelse og elevrepresentantene ønsket å få tid til å snakke med gjestene om skolens nåtid og framtid, vise dem rundt i lokalene våre, føle på skolemiljøet og få tid til å spise skolebrød - så klart. Særlig var det fokus på å presentere alt det fine vi får til på Bjertnes, men det var også viktig å presisere skolens utfordringer, som trange undervisningsrom og plassmangel. 

Omvisning på skolen

I Bjertneshallen og på elektroverkstedene fikk gjestene våre se hva lærere og elever tross alt får til, men fikk også god forståelse for skolens behov for mer plass! Med befolkningsvekst i bygda, lurer vi på hvor vi skal gjøre av alle elevene etter hvert. Turen gikk også innom Læringstorget, som er et unikt konsept for læring på ulike nivå. Konseptet er utviklet av ansatte på Bjertnes. Gjestene var svært begeistret for det de fikk høre og se, og sa de ville formidle konseptet til andre skoler og utdanningsinstitusjoner.

Elevenes opplevelse av møtet

Elevrepresentantene Patrick og Katinka synes ledelsen hadde en strukturert og positiv agenda for møtet. De opplevde at Heidi og Lene virkelig ønsket å få vite mest mulig om skolen, for de spurte om litt av hvert. Gjestene var blant annet imponert over det arbeidet skolemiljøkomiteen gjør, som viser engasjement utover eget "mikromiljø". De fikk også et godt inntrykk av elevmiljøet på skolen i løpet av omvisningen. Elevene utfordret Heidi og Lene til å promotere yrkesfagene i større grad, og bevisstgjøre elever i forhold til hvor bra tilbud yrkesfagene er for veldig mange unge.

Til toppen