Bjørkesykkelen ruller igjen

Vg1-elevene i teknologi- og industrifag har laget ferdig syklene sine. 

Prosjekt "Bjørkesykkelen" er et tverrfaglig prosjekt som går hver vår i Vg1 teknologi- og industrifag. Nå er alle syklene ute på veien og testes. At de virker, det er noe de vet fra før, for det er et kriterium i oppgaven og få sykkelen godkjent.


Lærer Hans Kristian Bernhus forteller entusiastisk om elevene sine der de sykler rundt på skoleplassen.

- Jeg synes de har vært dyktige, sier han. Oppgaven går ut på å sette sammen hele sykkelen selv. - De har gjort research, tegnet skisser, funnet fram deler fra gjenbruksbutikker og garasjer, og satt sammen alt her på verkstedet. Brukt sveiseapparat og mekket, og prøvesyklet underveis. Noen har måttet ta med seg skru-jobb hjem også. Det måtte Oliver Amundsen gjøre. Han og Ole Gunnar Killingmo synes prosjektet har vært artig. Oliver sier han ville slippe å tråkke så mye, og fikk lov til å sette på motor hvis han laget den selv. - Så jeg bygde om en gammel motor som nå går på flytende karbon, forteller Oliver. - Så slipper jeg å bli så sliten!

Ole Gunnar synes det har vært morsomt å lage sykkelen, og er fornøyd med resultatet. Det er fint å være ansvarlig for alt alene, og løse ting selv, mener han.

Her ser du video av alle syklene:
 

Til toppen