BVS-elevene er klare for aksjonsdag 16.11!

Nå er Tumaini-uka i gang på BVS, og elevene har vært på foredrag om hva inntektene til bistandsprosjektet vårt går til. 

Tre personer. - Klikk for stort bildeLærer Martin Anthonisen, Line Viken Borgersen fra Tumaini og Karoline Ottesen, komité-leder på BVS. Trine Borg-Heggedal / BVS

Tumaini betyr HÅP på swahili. Og det er HÅP vi ønsker å bidra til at unge i Giribe i Kenya får, når vi støtter arbeidet til Tumaini. Tumaini er en uavhengig organisasjon som yter bistand til utdanning, helse og hjem i Kenya. Denne uka var styremedlem Line Viken Borgersen på Bjørkelangen vgs og holdt foredrag om livet i Giribe i Kenya. Line har vært engasjert i Tumaini i mange år, og har flere ganger vært med våre elever på besøk dit.

Elever i aula. - Klikk for stort bildeElevene fikk et sterkt foredrag med bilder og historier fra Kenya. Marianne Mørch Grahn / BVS

Line snakket med alvor om situasjonen for mange barn og unge i Giribe, og hvordan Tumaini løfter dem ut av fattigdom, utnyttelse og et liv uten fremtidshåp. Ved hjelp av bilder og historier hun selv har opplevd, fortalte hun om hvordan Tumaini har bygget opp både helsesenter, barnehjem og yrkesskole. Yrkesskolen er blitt realisert blant annet med midler fra nettopp elevenes aksjonsdag. Mange barn har bodd på barnehjemmet og fått hjelp til alt gjennom Tumaini, og Line fortalte om noen rørende og gledelige øyeblikk når de er uteksaminert med en yrkesutdanning som for eksempel sveiser eller lege.

Bilder. - Klikk for stort bildeElevene fikk se mange bilder fra Giribe i Kenya. Tumaini / BVS

Tilhørerne på foredraget til Line fikk også høre om hvordan Tumaini satser på jenter, gjennom opplæring i helse, og hvordan det å ha en yrkesutdanning gjør at de unngår å bli giftet bort som ungdom eller bli utsatt for overgrep. Det er ingen tvil om at Tumaini bidrar til både å redde liv og å gi barn og unge verdige liv. 

Hun oppfordret elevene til å delta på årets aksjonsdag, og poengterte at hun håper at de ser at deres bidra utgjør et forskjell. Elevene på BVS kan skaffe seg jobb på egenhånd, gå med bøsse eller selge for eksempel kaker eller annet på aksjonsdagen.   

Pengene som samles inn går til videre drift av Technical School i Giribe, hvor det utdannes blant annet sveisere, syersker og frisører. Skolen håper også å få på plass et bygg til, slik at de kan utvide frisørlinjen på skolen. På bare fem år har antall elever doblet seg fra 15 til 30! Dette er et viktig tilbud som blant annet sikrer flere kvinner utdanning og deltagelse i arbeidslivet i Kenya. Neste år drar en gruppe elever fra Vg2 helse- og oppvekstfag til Giribe for å lære om å hjelpe til med helsesenteret og barnehjemmet. Line fortalte at barna i Giribe alltid synes det er stas å få besøk av ungdommer.

Vi ønsker alle elever lykke til Tumaini-uka som avsluttes med aksjonsdagen 16. november! Les mer om Tumaini-prosjektet her.

Aula. - Klikk for stort bildeElevene var samlet i aulaen, hvor det fast henger bilder fra Kenya som minner oss på hvor viktig det er å bidra i prosjektet. Trine Borg-Heggedal / BVS