Debatt og valgtorg på BVS

Onsdag var det duket for valgdebatt med alle skolens elever i salen.

Vi måtte ta i bruk BSF-hallen for få plass til alle våre elever. Omlag 550 elever og lærere var samlet til debatten, som var planlagt i samarbeid med elevene i faget Politikk og menneskerettigheter (POME). Elevrådsleder og POME-elev Aleksander Sternal ledet debatten med stø hånd, godt hjulpet av Lill-Katrin Magoulas-Eide og Zeenat Iqbal på sidelinjen. Disse elevene var allerede før sommerferien på debattskolering i regi av fylkeskommunen. Vikens fylkespolitikere har ved flere anledninger det siste året satt skolevalg og skolevalgdebattene på dagsorden. Tirsdag 29. august avholdes det skolevalg på BVS, og gjennomføringen skal ligne så mye som mulig på et ordinært valg.

Elever og politikere i BSF-hallen. - Klikk for stort bildeKlart for valgdebatt med elev Aleksander Sternal som debattleder. BVS

Hvert år reiser ungdomspolitikere rundt på de videregående skolene og har valgdebatter og valgtorg. I etterkant gjennomføres skolevalg på hver skole. Dette er en arena som er viktig for å sette valg og demokrati på timeplanen litt ekstra i forbindelse med valgene annethvert år. I denne debatten var det fraværsgrensa, eksamensform og rusreform som ble debattert.