Det nærmer seg aksjonsdag for Tumaini

Fredag 26. november gjennomfører Elevrådet ved Bjørkelangen vgs sin Tumaini-aksjon.

Dette er Tausi og Taiwana. Moren deres Evely er blind, og ble utnyttet av faren til Tausi og Taiwana. Nå er jentene så heldige at de får bo på Care-sentreret til Tumaini, og moren får den hjelpen hun trenger. Bjørkelangen vgs  

Årets parole er "Vann for å overleve, utdanning for å leve." Komitéleder Julie Charlotte Trydal ser fram mot årets aksjonsdag.

- Aksjonsdagen er en avslutning på en Tumaini-uke hvor elevene skal ha undervisning hvor Tumaini blir flettet inn, sier hun. Hun fortsetter med å fortelle at i tillegg til dette blir det morsomme konkurranser, annen mat i kantina og små overraskelser gjennom uka. - I år er temaene vann og utdanning, noe som gjorde at vi i Tumaini-komiteen falt på slagordet "Vann for å overleve, utdanning for å leve". I samarbeid med folkene nede i Tumaini i Kenya, Kjelle VGS og lederne for organisasjonen har vi fått satt i gang dette flotte prosjektet i år. Vi håper at lokale bedrifter ønsker å hjelpe til, i tillegg til elever og foresatte. Vi er veldig glade for å kunne gjennomføre en ordentlig Tumainiuke og ikke minst aksjonsdag i år! Vi gleder oss til å se hva som kommer ut av den!

Komiteene på Kjelle vgs og Bjørkelangen vgs har hatt møte om årets Tumaini-arbeid. Jule Charlotte Trydal   

Tumaini-prosjektet

Kjelle vgs og Bjørkelangen vgs har bygget og driver en videregående skole i Giribe i Kenya. Vi støtter dette prosjektet i fellesskap med en liten bistandsorganisasjon som heter TUMAINI, og her er mer info om dette www.tumaini.no. En slik humanitær aksjon blant elever er en fin måte for våre ungdommer å vise solidaritet med barn og ungdom som er dårligere stilt.

I år skal pengene gå til vann og videre drift av technical school. Alle penger går direkte til prosjektet. Ingen har lønn, eller andre goder i dette arbeidet. 

Skolen i Giribe driftes for penger som skolens elever klarer å samle inn på aksjonsdagen fredag 26. november 2021. Les mer om prosjektet her.

Godt samarbeid med Kjelle vgs

Line Borgersen og Per Bjørge fra stiftelsen Tumaini hadde møte med Kjelle vgs og Bjørkelangen vgs 10. november 2021. BVS  
Elever og ansatte på Kjelle vgs og Bjørkelangen vgs fikk en oppdatering om situasjonen i Giribe i Kenya på et møte i november 2021, og hadde da besøk av Per Bjørge og Line Borgersen fra stiftelsen Tumaini. Det er alltid like inspirerende å se at det nytter å bidra for barn og unge i Giribe. Elevene fikk også høre litt mer om hva pengene de samler inn i årets innsamlingsaksjon skal brukes til.  I år skal pengene gå til vann og videre drift av "technical school".

Elever kan velge om de vil jobbe, eller gå med bøsse. Elevene som deltar ved å skaffe seg et arbeid denne dagen, bidrar med minimum kr 300,-.

- Vi håper at elever som spør etter arbeid hos lokale bedrifter blir tatt godt imot, og at lokalt næringsliv kan gi noen av våre elever jobb denne dagen, sier avdelingsleder Sylvia Bruer Hoff. Elever som spør om arbeid på aksjonsdagen kan ta med seg et brev fra Tumaini-komiteen og skolen, som forklarer hva aksjonen går ut på og hva pengene som samles inn brukes til.

I fjor samlet elevene ved BVS inn 130 000,- kroner. Klarer årets elever å samle inn mer?  

Her er informasjon til elever og foresatte:

Infoskriv til elever og foresatte om Tumainiuke 2021 (PDF, 538 kB)

Til toppen