Digitalt møte med en påtroppende ambassadør

Vg2-elever i tysk fikk nylig et foredrag ved den kommende norske ambassadøren i Wien, Susan Eckey.

Ambassadøren på skjermen i auditoriet. - Klikk for stort bildeTeknologien fungerte godt da tyskelevene på BVS møtte den kommende ambassadøren i Østerrike. BVS

To klasser fra tysk Vg2 fikk denne uka et digitalt foredrag ved den kommende norske ambassadøren i Østerrike, Susan Eckey.

Foredraget skjedde i auditoriet på skolen, hvor de live over Teams og med ambassadøren i den andre enden fikk høre om de norsk-østerrikske forbindelsene (som i dag er veldig gode). Elevene fikk lære om bl.a. østerriksk næringsliv, kulturliv, skolevesen, politikk og sport, og om mulighetene til å studere der som utvekslingsstudent senere.

De fikk også lære om hvordan nasjonen Østerrike oppsto etter 1. verdenskrig, og hvorfor de i dag fortsatt velger å stå utenfor NATO. Elevene hadde til slutt forberedt noen spørsmål som ambassadøren tok på sparket.

Det var alt i alt et veldig interessant foredrag om et ganske lite land, ikke helt ulikt vårt eget, som ofte kommer i skyggen av «storebror» Tyskland, Landet har en spennende historie og en viktig betydning i dagens Europa, og for det tyske språket.

De to lærerne, Ingrid Glende og Harald Njaa, var også meget fornøyde med utbyttet dette ga til tyskundervisningen.

Elever og lærere i skolens auditorium. - Klikk for stort bildeTo tyskklasser møtte den kommende ambassadøren i Østerrike. BVS
Til toppen