Elever besøker bistandsprosjektet i Kenya

Tumaini er vårt bistandsprosjekt hvor elevene samler inn penger blant annet gjennom en aksjonsdag.

Elever med kofferter før innsjekk på Gardermoen. - Klikk for stort bildeKlare for innsjekk på Gardermoen, og reisen til Kenya som går via Istanbul. Frode Burås / BVS

I byen Giribe i Kenya har mange av innbyggerne allerede fått hjelp av elever ved BVS og Kjelle gjennom mange år. Tumaini er en uavhengig organisasjon som yter bistand til utdanning, helse og hjem i Kenya.

Jente med leker og sko. - Klikk for stort bildeEn jente i Giribe har fått sko og leker fra BVS-elever. BVS

Kjelle vgs og Bjørkelangen vgs har samarbeidet med organisasjonen i en årrekke, og våre elever samler inn penger som går til rent vann, skolebygg, utdanning og helsehjelp.

Både gleder og gruer seg til turen

For tre år siden besøkte en gruppe elever og lærere Giribe, og nå er det igjen klart for nytt besøk. I år drar tre elever og en lærer fra BVS til Kenya. Malin Andersson Tømmerholen er leder for Tumaini-komiteen på Bjørkelangen vgs, og har gledet seg til denne turen.

- Tror det blir veldig spennende og lærerikt. Gleder meg mest til å dele ut gaver som leker og klær som de kommer til å få mye nytte av, samtidig gruer jeg meg litt til å se de underernærte barna og store klasseforskjellene, fortalte Malin før avreise.

Torsdag 16. februar dro Malin, som går i 3STA, sammen med Karoline Ottesen fra 2STA og Sondre Lerdalen fra 3IDA til Gardermoen med skolens minibuss. Sammen med dem er lærer og medlem av Tumaini-gruppa her på skolen, Frode Burås. Sammen med tre elever og lærer Roald fra Kjelle, skal de være i Kenya i en uke. De skal være sammen med representant for Tumaini Line Viken Borgersen, som har vært der en stund allerede sammen med praksiselevene fra helse- og oppvekstfag

Elever klare foran minibuss ed Bjørkelangen vgs. - Klikk for stort bildeSpente elever, foresatte og lærere før avreisen til flyplassen denne morgenen i februar. Frode Burås / BVS

I mai er årets aksjonsdag, hvor alle skolens elever har en innsamling gjennom arbeid eller bøssebæring, til inntekt for Tumaini. I tillegg er det innsamling av pant på skolen gjennom hele året. Elevene som nå er i Kenya vil komme tilbake til skolen med mange inntrykk og erfaringer, som de er klare for å dele med resten av skolen. Det er alltid fint å se at hjelpen kommer fram og faktisk betyr noe for familiene der. - Det blir gøy å se hva vi har klart å bidra med der nede, sier Malin.

På instagram og TikTok kan du følge reisen deres på kontoen @tumaini.bvs. 

Her kan du lese mer om bistandsprosjektet til BVS og hva vi har bidratt med i Giribe.

Til toppen