En uke med yrkesfaglig fordypning på FBIE

I uke 4 hadde Vg1 FBIE, som er frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, prosjektuke i faget yrkesfaglig fordypning.

I en normalsituasjon ville flere elever på FBIE vært utplassert hos frisører, blomsterdekoratører, profileringsbedrifter eller møbel- og interiørbutikker for å nevne noe. På grunn av koronasituasjonen er utplasseringer og praksiser krevende, og derfor har elevene arbeidet på skolen med relevante oppdrag som skal gi elevene en opplevelse av yrkeslivet.

  • To elever har fått i oppdrag av ledelsen å profilere avstandspåminnelser rund på skolen. De har utarbeidet design, utført kundemøte med presentasjon, og heldigvis «kjøpte» ledelsen oppdraget.
  • Tre elever har fått i oppdrag av Helse og Oppvekst å designe innredning og pusse opp et nytt behandlingsrom som skal bli et sambruksrom mellom helse og frisør. De har også utført kundemøte, og lagt frem detaljerte design med både farge og innredningsforslag. Her er fargeteorien et viktig element, og elevene må vite hvilke fager som oppleves helsefremmende.
  • To elever har fått i oppdrag av Barne- og ungdomsarbeiderfaget å pusse opp en kulisse som brukes til dukketeater. De fikk frie tøyler, men designet skal passe for barn. 
  • Tre elever har jobbet med egenfordypning i selvvalgte prosjekter innenfor interiørkonsulent-yrket. Her brukes Adobe-programmer, SketchUp og tutorials på YouTube for å nevne noe.
  • Tre elever har fordypet seg i frisørfaget. Vi har vært så heldige og fått god hjelp av frisør Torunn Johansen som har veiledet i klippeteknikker, farging og styling for å nevne noe. Heldigvis er det mange medelever og lærer som gjerne sitter modeller, så her har det blitt stylet, klippet, bleket og farget i både blått, grønt, rosa, oransje og rødt. 


Vi er også veldig heldige som har Stian vaktmester som alltid stiller opp og hjelper til.
 

Til toppen