Fikk minner for livet i Kenya

Rett før vinterferien reiste en delegasjon fra Kjelle og BVS til Giribe i Kenya for å bli bedre kjent med bistandsprosjektet vårt, Tumaini. 

Mennesker i Kenya i ulik aktivitet. - Klikk for stort bildeMange inntrykk for livet for elevene som besøkte Giribe i februar 2023. Malin Andersson Tømmerholen

Skolens bistandsprosjekt gjennom mange år

I byen Giribe i Kenya har mange av innbyggerne allerede fått hjelp av elever fra Bjørkelangen og Kjelle videregående skole gjennom mange år. Tumaini er en uavhengig organisasjon som yter bistand til utdanning, helse og hjem i Kenya.

Kjelle vgs og Bjørkelangen vgs har samarbeidet med organisasjonen i en årrekke, og våre elever samler inn penger som går til rent vann, skolebygg, utdanning og helsehjelp.

På grunn av koronasituasjonen har det gått tre år siden forrige besøk til Giribe, så gleden var stor for skolene når det endelig var mulighet til å reise. Erfaringene fra reisen er en viktig del av arbeidet med bistandsprosjektet for å skape kunnskap og engasjement. I uke 18 vil Bjørkelangen vgs arrangere Tumainiuka, som er en uke med økt fokus på bistandsprosjektet, og innsamlingsaksjon på fredagen. 


Noe av det elevene fikk oppleve på turen

Et innblikk i reisen til elevene - dag 2 i Giribe

- I dag startet vi dagen med et morgenmøte hvor vi ble presentert for lederne av de ulike Tumaniprosjektene og vi presenterte oss for dem. Deretter besøkte vi huset til Gedeon (som er leder for Care senteret) og fikk se på hans dyr og områder. Så var vi på døveskolen, hvor det er 13 elever og to lærere. De blir undervist i engelsk og landbruk. Der fikk vi lære noe tegnspråk og alle fikk også kallenavn på tegnspråk. Deretter var vi på skolen - Ogada Progressive Academy. Der fikk vi omvisning og hilste på noen av elevene. Vi skal tilbake dit om noen dager for å ha en undervisning for en klasse.

Etter en god lunsj dro vi på klinikken og fikk se hvordan forholdene er der. Der fikk vi også en omvisning. Så tilbrakte vi resten av ettermiddagen på Care senteret. Der bor det 40 barn som alle har en fadder fra Norge, som gjør at de får bo der. Der ble vi servert god middag i godt selskap. Vi hadde med perler, ansiktsmaling og tegnesaker som skapte et utrolig godt engasjement blant barna. Noen av oss var også med på å spille fotball. De sang for oss og danset masse. Utrolig fint å se alle de glade og takknemlige barna. Alt i alt har det vært en kjempefin dag, vi gleder oss til en ny dag i morgen her i Giribe!

Hvis du vil lese reisedagboka til komité-leder Malin A. Tømmerholen, kan du se denne på Instagram-kontoen @tumaini.bvs.

Til toppen