Gjestene våre fikk oppleve skikkelig vinter

Elever og lærere fra vår vennskapsskole i Forst har hatt en innholdsrik uke i Norge.
 

Elever ute i snøen. - Klikk for stort bildeEn flott vinterdag på avreisedagen. BVS

Mandag tok vi imot lærere og elever fra Forst i Tyskland. De kom på gjenvisitt etter at vi var på besøk hos dem i høst. De ønsket å besøke Norge i januar for å kunne oppleve vinter i Norge. De har virkelig hatt flaks med værforholdene sånn sett denne uka, med strålende sol på ankomstdagen og kuldegrader store deler av oppholdet sitt.

På tirsdagen var de med på skolen her på Bjørkelangen vgs, og med inn i timene i ulike fag. I siste økt var det landskamp i volleyball mellom Tyskland og Norge. En kamp der hjemmelaget gikk av med seieren til slutt. 

Aking, kjøttkaker og Oslo-tur på programmet

Onsdag morgen troppet BVS-elevene sammen med sine tyske venner opp med akebrett og uteklær. I slalåmbakken på Bjørkelangen var det gode akeforhold, og med aktivitet og et varmt bål å varme seg rundt, var det ikke vanskelig å holde varmen denne vinterdagen. På kvelden laget de middag sammen på skolekjøkkenet, med kjøttkaker på menyen. Etterpå var det filmvisning av Flåklypa Grand Prix i auditoriet.

Torsdag var det klart for Oslo-tur, og besøk på Munch-museet og Folkemuseet. Fredag var det kommet enda mer snø. Dette var også avreisedagen, men før de dro hjem fikk de besøke gården til to av elevene. Der fikk de hilse på dyr og være mer ute i vinterværet. En flott uke for både norske og tyske elever og lærere! Programmet har elevene våre planlagt en god stund, og det har fungert godt og vært spennende opplegg for både våre gjester fra Forst og BVS-elevene. De har vært innkvartert privat, og fått et godt innblikk i en norsk elev sin hverdag. Utvekslingen er en del av skolens internasjonale satsning gjennom Erasmus+

Til toppen