Helene vant med sin seksordsnovelle

"Selv på dypeste vann finnes overflaten." Disse seks ordene vant Helene konkurransen i Viken med, og Even fra 2IDA fikk tredjeplassen.

Norsklærer Nikoline og Helene med vinnernovellen på tavla. - Klikk for stort bildeNorsklærer Nikoline og Helene med vinnernovellen på tavla. Trien Borg-Heggedal / BVS

I november hadde nettstedet en utfordring med tema HÅP. Denne ble avsluttet før jul,  og vinneren ble Helene Lundhagen Stenby fra 3STB. Vi gratulerer!

Nettstedet seksord.no er et samarbeid mellom Viken fylkesbibliotek og UKM Viken. Unge under 25 år som er fra Viken kan delta. Hele 3 200 noveller ble sendt inn fra 39 kommuner i Viken. Skolen er stolt av å ha elever som tok både første- og tredjeplassen i denne sterke konkurransen! Les alle publiserte bidrag på seksord.no.

Og ikke nok med at en elev fra BVS stakk av med seieren. Even Berglund i 2IDA fikk tredjeplassen i samme konkurranse. Hans novelle er: "I mørket endeløse, finnes alltid lys" (presentert i midten her på nettstedet). Han fikk kinobilletter i premie.

Seksord.no er nettstedet bidrag blir publisert. - Klikk for stort bildePå denne nettsiden, seksord.no, er innsendte bidrag publisert. Trine Borg-Heggedal / BVS

Førstepremien fra Viken var gavekort på 2000 kroner og pizza til hele klassen. Rett før juleferien feiret tredjeklassen med rykende fersk premie-pizza, brus og hyggelig samling med kontaktlærerne sine Nikoline og Anne Rebekka. Nikoline Worum Bråten er også norsklærer for 3STB, og var fornøyd og glad på vegne av sin elev Helene. Bjørkelangen videregående skole hadde i fjor sin vri på novellen på seks ord, som skolens elever laget. Da dekket over hundre noveller veggen på auditoriet, en utstilling laget av Vg2 interiør- og eksponeringsdesign.

Norsklærer Nikoline synes det er kjempegøy med to pallplasser blant hennes elever.
- Jeg er jo først og fremst veldig stolt over at jeg har ikke bare en, men to, elever som er noen av de beste til å skrive seksordsnoveller i hele Viken. Jeg syns det er viktig at elevene får rom til å utfolde seg og skrive kreativt også på vgs, og det er noe jeg har valgt å bruke litt tid på. Da er det jo også artig at vi får sånne resultater og fine premier.  

Les også om saken og konkurransen på www.ukm.no.

Til toppen