Idrettsfagelevene trener på å lede

2IDA har arrangert Tinestafetten og hatt opplegg i lokale klubber.

Friidrettsbane med mennesker. - Klikk for stort bildeElevene i 2IDA var med som funksjonærer, og var blant annet tidtakere ved målstreken. BVS

I både Vg2 og Vg3 har elever som går idrettsfag faget Treningsledelse. Her skal elevene organisere og lede aktivitet og trening med hensiktsmessig og variert bruk av aktiviteter, øvelser og metoder. Mot slutten av Vg2 har elevene aktiviteter utenfor egen skole, og for mange elever er det første gang de organiserer og leder andre enn sine medelever.

Elever ute. - Klikk for stort bildeElevene i 2IDA hadde full kontroll på oppgavene sine under Tinestafetten. Dag Holterud Værvågen, IAB.

Tirsdag 9. mai ble Tinestafetten arrangert på AHF-banen på Bjørkelangen. Der var hele klasse 2IDA i sving for å få gjennomført dette arrangementet, som er et tilbud til 6.-9. trinn. Skoler fra Aurskog-Høland og Fet deltok, og mange blide fjes var å se på friidrettsbanen denne skoledagen. 

Ledet en trening på Idrettsskolen 

Kaja Bull Wiel og Ingeborg Schulhus Lindrup er snart ferdige med to år på idrettsfag. Nå har de hatt ansvaret for en økt med barna som går Idrettsskolen i Setskog Idrettsforening. 

To elever ute. - Klikk for stort bildeIngeborg og Kaja presenterer opplegget for økta med barna som deltar på Setskog IF sin idrettsskole. BVS

- Vi observerte en trening en gang, og hadde opplegget for den neste treningen, forteller jentene. Deres oppgave var å planlegge og gjennomføre natursti, med oppvarming først. Barna på Idrettsskolen er fra 4 til 13 år, så det var greit å dele opp etter alder på oppvarmingsøvelsen, som var stiv heks med en vri.

Kaja og Ingeborg laget ti poster med oppgaver som ble hengt ut i en løype rundt stadion, og barna gikk runden i grupper og svarte på spørsmålene. Premien til slutt var is til alle.

- Det var gøy å holde økta, selv om vi ikke hadde tenkt på absolutt alt, sa elevene etterpå. - Dette var lærerikt!

Barna på Setskog syntes det var stas å få besøk av de to elevene fra BVS, og i fint vårvær ble det en hyggelig kveld for både trenere og deltakere.

To elever ute. - Klikk for stort bildeIngeborg og Kaja leder en økt på Idrettsskolen på Setskog. BVS