Imponerte juryen i Innovasjonscampen

Tre dager med Innovasjonscamp på BVS for Vg2-elevene er over for i år. Gruppene imponerte jurymedlemmene med sine løsninger.

En god dag for innovasjon og fremtidsrettet tenking i dag på BVS. Gruppene var fornøyde med sitt arbeide og glade for pengepremien de fikk. Trine Borg-Heggedal / BVS   

I en årrekke har Bjørkelangen vgs i samarbeid med Ungt entreprenørskap, lokalbanken og kommunen arrangert Innovasjonscamp for Vg2-elevene som går studieforberedende og idrettsfag. Nesten 20 grupper var med i årets camp, og seks finalister ble valgt til å presentere sine løsninger i auditoriet onsdag.

Årets oppgaver, som gruppene kunne velge mellom var:

  • Bærekraftig bruk av skogen som ressurs i framtidas Aurskog-Høland
  • Bærekraftig næringspark i Aurskog-Høland
  • Hvordan møte eldrebølgen i årene fram til 2040. med vekt på teknologi og tjenester

 

Tretoppen Næringspark. Trine Borg-Heggedal / BVS Fra oppstarten mandag morgen, fram til presentasjon av ideen sin onsdag morgen, jobbet gruppene sammen, og fikk også veiledning av noen av skolens lærere på mandag. Tilgjengelige hjelpemidler var blant annet legoklosser, papir og penn, saks og lim. Kreativiteten blomstret under årets Innovasjonscamp, og gruppene presenterte gode og innovative løsninger. At det gjelder å tenke stort og utenfor boksen, var tydelig at mange av gruppene hadde fått med seg.

 

Juryen bestod av Carl Fredrik Havnås fra Høland og Setskog sparebank, Erik Bakke fra Aurskog-Høland Utbyggingsselskap, Ole-Christian Østreng fra Aurskog-Høland kommune og rektor Olav Wennemo.  

De kåret to vinnere: Beste innovative idé og Beste totale løsning. Tretoppen næringspark vant kategorien beste innovative idé, og juryen mente at dette var en unik idé som ville sette kommunen på kartet om den ble realisert, for noe slikt finnes ikke fra før. Gruppa, med elever fra 2STB, hadde en god presentasjon, og hadde som eneste gruppe laget en reklamefilm som de presenterte sammen med modellen i i papp. Erik Bakke fra Aurskog-Høland Utbyggingsselskap ønsket seg denne på kontoret sitt. Gruppa bestod av Helene Stenby Lundhagen, Stana Eckhardt, Eirin Ragnøy Granberg, Caroline Larsen Engen og Celine Helgerud Lunde.

Prisen for Beste totale løsning gikk til gruppa som kom opp med ideen Alexi Home. Det var tett i toppen, og mange gode løsninger i år. Gruppa som presenterte Alexi Home forener det innovative med de som er realistisk å få til, mente jurymedlem Havnås. Som et svar på eldrebølgen som kommer, foreslår gruppa å ta i bruk teknologi på mange nivåer. Gruppa bestod av Elviina Zuravljova, Zahra Mumtaz, Adele Cibulskyte, Alisha Junaid Malik og Coral Pujol Skjønhaug fra 2STB.

Alle deltakerne har fått trening i idemyldring, øvd på kreativitet, trent på samarbeid og presentasjonsteknikk. Alt dette er ting som er godt å ha med seg videre inn i Vg3 og arbeidslivet.

Se bildeserien fra Innovasjonscampen 2022 her:

Til toppen