Livsglede UB ble vinner av Beste yrkesfaglige bedrift

Livsglede UB skal representere Viken i NM, etter seier i kategorien Beste yrkesfaglige bedrift i fylkesmesterskapet. 

Juryens begrunnelse er: "Bedriften har stor forståelse for det tverrfaglige arbeidet i bedriften. De utgjør en stor forskjell i lokalmiljøet, og viser stort engasjement for psykisk helse."  

Her får elevene vite at de er vinner av kategorien Beste yrkesfaglige bedrift.

 

Leder i bedriften, Anine Sveum Asjørnsen, som går Vg2 helsefagarbeider, er glad og stolt etter utdelingen. Fylkesmesterskapet  i Ungt entreprenørskap foregikk i år digitalt, og finalen ble sendt live. Vanligvis er det en stor messe i Lillestrøm som samler alle fylkets ungdomsbedrifter. 

- Nå skal vi til NM! Det skal vi forberede oss godt til. Før dette fylkesmesterskapet har elevene i de bedriftene som var finalister, blitt intervjuet av juryen på Zoom. Det har også vært en nyttig erfaring, sier Anine. - Nå skal vi lage plan for hva vi skal si til juryen i NM. Det blir nok litt skummelt å delta i NM, men vi skal jobbe hardt fram mot dette.

Norgesmesterskapet arrangeres digitalt 29. april. Sammen med fem andre ungdomsbedrifter fra Viken skal elevene ved Bjørkelangen vgs representere fylket.

Livsglede til verden
Livsglede UB hadde meldt seg på i flere kategorier. Bedriften startet i høst, og består av elevene i Vg1 og Vg2 på helse- og oppvekstfag. De driver med en del frivillig arbeid, blant annet som merkantilt personell på vaksinesenteret. I tillegg arrangerer de fritidsklubb på Sørumsand, har vært besøksvenn og har hatt oppdrag for Aurskog-Høland Frivillighetssentral. Aktiviteten har vært preget av koronapandemien, så arrangementer som strikkekafé og kurs i digitale verktøy for eldre har ikke kunnet gjennomføres i år. Inntektene har kommet fra sponsorer fra lokale bedrifter og panting av flasker. Dersom bedriften går med overskudd, skal dette gis til skolens bistandsprosjekt Tumaini. De forteller om internasjonale ambisjoner for denne typen aktiviteter og type bedrift, og ønsker å dele sine erfaringer med andre som bor utenfor Norge. "Livsglede til verden" er et motto. 


Å lede ungdomsbedriften har gitt mersmak på ledelse
Mye arbeid er lagt ned dette skoleåret, og tanken er at bedriften skal fortsette neste år, sier leder Anine.
- Vi skal lage planer som overfører kunnskapen vår til neste års bedrift. Da blir det litt enklere for de som skal drive dette neste skoleår. Vi har jobbet masse i år, og det har vært lærerikt. Nå har vi i bedriftens ledelse fått med oss mange erfaringer om samarbeid, og det å lede en gruppe. Og vi har fått mer respekt for lærere gjennom det å drive og lede vår egen bedrift!

Anine har ambisjonene for sin egen yrkeskarriere klar. - Neste år skal jeg ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse. Det å lede har gitt mersmak, og jeg kan godt tenke meg å starte egen bedrift senere i livet. 

Les mer om fylkesmesterskapet på Ungt entreprenørskap sine nettsider her

Til toppen