Påskehilsen fra rektor

Bjørkelangen videregående skole ønsker alle en riktig god påske!

Klikk for stort bilde BVS   
Bildet kan være et symbol på hvordan vi opplever hverdagen på Bjørkelangen videregående skole og i samfunnet forøvrig. Vi skal holde avstand og være sammen med færrest mulig.

Når vi nå tar påskeferie legger vi bak oss en vinter der opplæringen har vært både digital, delvis digital og fysisk på skolen. Og det har variert med korte frister for endring. Jeg vil skryte av alle ansatte og elevene på skolen for hvordan man har taklet denne situasjonen.

Likevel er det ingen tvil om at det av og til tærer på for både elevene og oss voksne.
Jeg må gjenta meg selv fra tidligere; det er ungdommene som betaler den høyeste prisen. Når man ikke kan være sammen med venner som vanlig og samtidig heller ikke kan drive organisert aktivitet som vanlig, blir hverdagen litt fattig. I tillegg er det vanskelig for ungdommene å planlegge våren, skoleavslutning og sommerferien.

For mange har skolen vært svært viktig i denne perioden, både med tanke på opplæring, men ikke minst i forhold til det sosiale. Vi vil utover våren ytterligere forsøke å ha et tilbud på skolen for de elevene som har størst behov for å være her fysisk.

Jeg synes det er ekstra hyggelig å se og høre om spennende ting som skjer i opplæringen på skolen denne vinteren. Senest denne uka ble vår ungdomsbedrift på helse- og oppvekstfag, Livsglede UB, kåret til en av Vikens beste yrkesfaglige bedrifter. De skal nå representere Viken i NM. Vi har også gjennomført et par fokusuker i vinter, senest i uke 10 med tema bærekraft. I tillegg til ulike undervisningsopplegg, gjennomførte vi sammen med elevrådet, «bærekraftig matpakkedag» og «bærekraftig out-fitdag».
 
Opplæringen fortsetter på rødt nivå etter påske. Og så får vi se hvordan utviklingen blir utover våren. Vi skal fra midt i april organisere opplæring og aktivitet på skolen i henhold til revidert «veileder om smittevern for videregående skole». Målsettingen er at elevene skal ha så mye opplæring på skolen som mulig, samtidig som vi har et smittevern som både reduserer sjansen for smitte og som gjør evt smittesporing så enkel som mulig.

Dette er ikke bare enkelt. Vi vil legge ut skolens reviderte smittevernplan over påske.
Ved behov vil vi legge ut informasjon på skolens hjemmeside.

Bjørkelangen videregående skole ønsker alle en riktig god påske!

Vennlig hilsen
Olav Wennemo
rektor

Til toppen