Reisebrev fra praksisoppholdet i Kenya

Søndag 3. februar dro fem elever og to lærere fra Vg2 helse- og oppvekstfag ved BVS til Giribe i Kenya.

Elevene på flyplassen i Kenya. - Klikk for stort bildePå plass i Kenya og er klare for praksisoppholdet. F.v.: Emilie V. O. Sørlie, Johanne Lillebekk, lærer Kine Arnesen, Vendelin A. Nygård, Ingvild Granlund og Eirin Gundersen. BVS

Fem praksiselever og to lærere som er med skal være i Giribe i Kenya i to uker. Ingvild og Vendelin går Vg2 barne- og ungdomsarbeider, og skal være i praksis på barnehjem og skolen. Emilie, Johanne og Eirin går Vg2 helsefagarbeider, og skal i praksis på helseklinikken. Når de ikke er i praksis vil de blant annet dele ut matkurver, madrasser, klær og ting innbyggerne trenger i hverdagen. 

BVS har lenge støttet og samarbeidet med befolkningen i Giribe, gjennom vårt bistandsprosjekt Tumaini. Årlig gjennomføres en aksjonsdag til inntekt for dette, som er skolens bistandsprosjekt. At vi har mulighet for at noen av våre elever har en del av praksisen sin her, er veldig spennende og lærerikt.

Frisering. - Klikk for stort bildeDet er fint med egen frisør, synes Eirin. BVS

Ble raskt kjent med befolkningen 

Allerede første dagen har elevene besøkt mange familier, spist god mat og blitt kjent med de som bor i Giribe. De har vært i kirka og sett mye av kulturen. I kirka var det mye sang, dans og følelser. Etter kirken spiste elever og lærere fu fu med biskopen og presten. Fu Fu er en vestafrikansk matrett,  e slags "deig", som man på en måte bruker som gaffel og tar mat fra ei gryte med.

Da gjengen ankom Tumaini home, ble de møtt med mye tradisjonell mat, og fikk linsesuppe, ris og frukt. De har også møtt de to familiene som skal få bygget hus med pengene fra innsamlingen.

Barn og voksen i Giribe. - Klikk for stort bildeElevene våre møter mange flotte mennesker i Giribe. BVS

De første dagene i praksis

De første dagene av uka var elevene på skolen og klinikken. Elevene presenterte seg selv og ble litt kjent med arbeiderne og stedet. Det var en rolig dag både på skolen og klinikken, men Emilie, Johanne og Eirin fikk se et nyfødt barn. På skolen fikk Ingvild og Vendelin gå innom alle klassene og hilse på barna de skal være med. Eirin og Johanne tok også en joggetur med lærerne mot Giribe Hill for å se på den fine utsikten. Elevene fra Bjørkelangen vgs forteller at de har blitt gode venner med innbyggerne allerede, og har begynt å føle seg som hjemme. Planene utover i uka er blant annet å gi bort klær og leker de har med.

Følg reisen og praksisoppholdet på bloggen til elevene.

Les mer om bistandsprosjektet på www.tumaini.no.