Sommerhilsen fra rektor

Vi nærmer oss landing av dette skoleåret på Bjørkelangen videregående skole.

Klikk for stort bilde Trine Borg-Heggedal / BVS  

Denne uka er det avslutninger for skolens elever og ansatte. Dessverre kan vi heller ikke i år ha en tradisjonell avslutningsfest for avgangselevene og foresatte, men vi skal forsøke å lage en trivelig ramme rundt avslutningen for elevene likevel.

Å gjøre om på planer er noe vi er blitt gode på dette skoleåret. Med korte frister har vi skiftet fra gult til rødt nivå og tilbake til gult igjen. Det er ingen tvil om at dette har bidratt til en mer hektisk og uoversiktlig skolehverdag for både elever og ansatte.

Når det er sagt, vil jeg skryte av både elever og ansatte for måten de har taklet situasjonen på. For mange elever har perioder med hjemmeundervisning fungert helt greit, mens andre har opplevd det som krevende. Vi har forsøkt å følge opp elevene så godt vi kan, og i vinter fikk skolen også såkalte «koronamidler» for å hjelpe dem som trengte litt ekstra oppfølging for å komme gjennom skoleåret. Som alle har fått med seg ble det heller ikke i vår eksamen for elevene. Dette har gitt rom for å ha litt alternative læringsaktiviteter i juni, noe jeg håper har bidratt til en fin avslutning av skoleåret.

Det ser ut som en høy andel av elevene har kommet greit gjennom skoleåret og er klare for videre læretid eller videre studier. Ekstra hyggelig er at BVS er en av de skolene i Viken med høyest andel av elever på Vg2 yrkesfag som har skaffet seg læreplass, mer enn 60%. Dette kommer ikke av seg selv, og er et resultat av det gode samarbeidet skolen har med lokalt næringsliv. Særlig gjennom mer enn ett år med korona, er det positivt at vi har klart å opprettholde den naturlige veien fra skole til bedrift. Samtidig har vi sett eksempler på at elever som er målrettet og ønsker å gjøre det bra, virkelig har lyktes gjennom 3 år på Bjørkelangen vgs. Det er moro.

Samtidig som vi avslutter et skoleår, planlegger vi et nytt. Høsten 2021 skal skolen markere at det er 50 år siden Bjørkelangen skolesenter så dagens lys. Fredag 15. oktober vil dette markeres på skolen med feiring og lansering av jubileumsbok. Dette gleder vi oss til. I den forbindelse får vi også restaurert skolens kunstverk ute i skolegården, og fra høsten skal den nok en gang symbolisere en skole i bevegelse.

Jeg håper og tror vi kan ta imot elever og ansatte på grønt nivå i august, og at vi kan få en tilnærmet normal skolestart og et vanlig skoleår. Vi skal være klare til å ta imot nye og gamle elever onsdag 18. august.

I god tid før skolestart vil vi legge ut informasjon om skolestarten.

Jeg ønsker alle elever, foreldre og samarbeidspartnere en riktig god sommer!

Med hilsen
Olav Wennemo
rektor
 

Til toppen