Studietur for elever fra Vg2 kjøretøy

Vi har fått reisebrev fra Tyskland, der elevene opplever mye spennende.

Studietur med sju elever fra Vg2 kjøretøy til Tyskland 

Sju elever og to lærere er på studietur i Tyskland fra 29. januar til 11. februar 2023. Dette er en del av internasjonaliseringsprogrammet Erasmus+ som skolen er med i.

Elever foran bil. - Klikk for stort bildeDen første uka besøkte elevene yrkesskole. BVS

Første uke var elevene sammen med fellesfaglærer (og tysklærer) Frode Kagge, og kjøretøylærer Ermin Ramic i Korbach. Der fikk de undervisning på BBZ (Berufsbildungszentrum Korbach) som er en yrkesskole. Tema var bremser på kjøretøy.

Skolens hjemmeside: https://khkb.de/index.php/berufsbildungszentrum-bbz.html

Frode reiste hjem etter en uke, og kjøretøylærer Sverre Skjeggenes reiste ned for å være med den andre uka. Han har sendt oss denne reiserapporten:

Mandag 6. februar var vi på VW fabrikken i Wolfsburg. Her produserer de ca. 3800 stk VW Golf i døgnet. Det betyr at det kjøres ut en ny bil omtrent hvert 18. sekund. Produksjonsbygget var ca. 2,8 km langt. Omvisningen tok 75 minutter og vi ble kjørt rundt i et lite tog for å slippe å måtte gå rundt i nesten to milene runden var. Her så vi alt fra at stålplater ble stanset ut til karosserideler, for deretter å bli sammenføyd til et helt karosseri. Deretter ble alt annet montert i bilen som motor, drivverk, interiør, hjul og så videre. Til slutt ble bilene testet før de ble kjørt ut i påvente av videre frakt til forhandlere over hele verden.

Vi fikk også litt tid til Volkswagen sitt museumsområde som består av mange museer. Et for VW, et for Audi, et for Porsche osv. Her skulle vi hatt mer tid!

https://www.volkswagen.de/de/marke-und-erlebnis/volkswagen-entdecken/werkbesichtigung/werk-wolfsburg.html

Tirsdag 7. februar har vi vært på omvisning på Hans Viessmann Schule i Frankenberg. Her skal vi få undervisning på CNC-maskiner, elektroteknikk og på kjøretøy de neste dagene.

https://www.viessmann-schule.de/

Hilsen Sverre, Ermin og alle elevene. Tekst: Sverre Kristian Skjeggenes