Vg2 elenergi og ekom har tatt i bruk nye robotarmer

12 nye doboter er nå klare for bruk i opplæringen. Dette topp moderne utstyret skal benyttes på Vg1 og Vg2.

 

De nye robotene er et flott tilskudd til undervisningen på elektro og datateknologi. BVS

  

Skolen har fått tilskudd til innkjøp av utstyr på yrkesfag. Det er blant annet kjøpt inn 12 nye doboter som skal brukes av både Vg1- og Vg2-elevene på elektro og datateknologi. En dobot er en robotarm som programmeres til å utføre oppgaver. 

Elevene har denne uka malt platene roboten er montert på. Vg2-elevene som går elenergi og ekom monterte de 12 robotene, og startet med en enkel innføring i programmering av disse.

Elektro og datateknologi får topp moderne utstyr

I utdanningsprogrammet Elektro og datateknologi ble det søkt om roboter og pumpestasjoner til bruk i opplæringen på Vg2 elenergi og ekom, men også elever i Vg1 elektro og datateknologi samt Vg1 teknologi- og industrifag vil ha nytte av dette topp moderne utstyret. Skolen har høye ambisjoner om å ha en relevant og oppdatert yrkesfagopplæring, og målet er her blant annet å bringe automasjon til et nytt nivå og i tråd med hva som venter elevene når de kommer ut i lære og arbeidsliv.

Innkjøpet er finansiert med midler fra Utdanningsdirektoratet og støttet av Høland og Setskog sparebank.

Forrige skoleår startet vi opp med Vg2 Elenergi og ekom, og da fikk skolen behov for å ha utstyr som er tilpasset nivået i Vg2. Elevene går nå ut som blant annet elektrikere, og ikke bare telekommunikasjonsmontører. Robotikk er et sentralt område i læreplanene, og skolen vil nå kunne bringe automasjon til et nytt nivå. Skolen har nå kjøpt inn nye roboter som har flere opplæringsmuligheter, med tilbehør som transportbånd og sensorer. Disse er virkelighetsnære industriroboter som forbereder elevene på lærlingeløpet og videre yrkeskarriere på en god måte.

Med dette nye utstyret vil skolen også kunne satse ytterligere på samarbeid med ungdomsskolene i nærdistriktet, og da spesielt når det gjelder «koding» og den algoritmiske tankegangen, som nå er kommet inn i læreplanene også på ungdomsskolen.

Det er bedrifter, som store produksjonsbedrifter vi har i nærmiljøet vårt, som antageligvis vil sette pris på at elever fra Bjørkelangen vgs har kompetanse på dette feltet, sier fagkoordinator Per-Fredrik Ukvitne.  

Elektro og datateknologi har egen kanal på YouTube. Her kan du se filmer av noe av del elevene gjør i undervisningen, og av de nye dobotene.

Til toppen