Vi ønsker god sommer!

Nok et skoleår er omme. Skolejubileum, korona og ny elektrisk skolebil er noe av det året har rommet.

God stemning blant elevene i skolegården rett før sommerferien begynner. Trine Borg-Heggedal /BVS    

Fredag har vi avslutningsfest for årets avgangselever med foreldre. Det er hyggelig å kunne samle alle til felles avslutningsfest igjen etter to år uten denne muligheten. Nytt av året er at vi er i sportshallen hos BSF. Jeg håper det blir en hyggelig avslutning på to eller tre år på Bjørkelangen videregående skole for elevene.

Også dette skoleåret ble i perioder preget av korona, det har vært hele fargekartet i løpet av året. Men jeg håper og tror elevene tross alt både har hatt det bra og lagt et godt grunnlag for videre jobb og studier.

Vi avslutter denne uka skoleåret med alternativer dager. Uten eksamen og med karakterer på plass, har vi forsøkt å gi elevene nyttige bidrag i «Veien mot voksenlivet».

Takk til alle som har bidratt til varierte opplegg disse dagene, uten gode samarbeidspartnere hadde det ikke latt seg gjøre.

Dette skoleåret har vi markert at Bjørkelangen vgs har rundet 50 år. Det ble en flott markering 15. oktober. I den forbindelse vil jeg minne om jubileumsboken vår «En skole i tiden». Den kan dere kjøpe ved å kontakte skolen. 

Vi opplever en rivende utvikling innen noen av yrkesfagene. Jeg er derfor svært glad for at vi ved hjelp av Høland og Setskog sparebank har kunnet investere nesten 3 millioner i nytt og moderne utstyr til opplæring på kjøretøy og elektrofag, blant annet en spesialdesignet el-bil.

Som de fleste har fått med seg skal Viken fylkeskommune erstattes av de tidligere fylkeskommunene. Det blir spennende å se hvordan nye Akershus blir. For Bjørkelangen vgs vil det slik vi ser det ikke innebære noen store endringer. Her skal ungdommen i vårt område få opplæring innen mange ulike fagområder også i framtiden, og så er det opp til oss på skolen, sammen med elevene, dere foresatte og lokalmiljøet å gjøre skolen så god som mulig for alle elever.

Fra 8.-10. august i år skal skolen arrangere Sommercamp, for de som skal starte i Vg1, Vg2 og Vg3 neste skoleår. Dette er helt gratis å melde seg på, og det foregår på dagtid. Et flott tilbud å delta på for å bli kjent med skolen for våre nye elever, og morsomme aktiviteter med mulighet for faglig påfyll for dem som ønsker det på tampen av sommerferien.

Skolestart for elevene til høsten er onsdag 17. august. Vil vil legge nærmere informasjon i god tid før skolestart.

Med dette ønsker jeg alle en riktig god sommer!

Hilsen Olav Wennemo
rektor

Til toppen