Aktuelt

Toppidrett for yrkesfag

Peter Solnør

Skoleåret 2023/2024 blir det mulighet å kombinere yrkesfag med toppidrett på Bleiker videregående skole. Det betyr at du kan ta en yrkesfaglig utdanning og kombinere med din idrettssatsing.

Hos oss kan du søke toppidrett som programfag på følgende utdanningsprogram:

  • Elektro og datateknologi
  • Helse- og oppvekst
  • Salg, service og reiseliv
  • Teknikk og industriteknologi
  • Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Du vil få 140 timer i året hvor du trener på din idrett. Det vil i praksis si at du får to morgenøkter to ganger i uka i tillegg til kroppsøving. Disse timene vil ligge samtidig som de andre elevene som har faget toppidrett.

140 timer i faget yrkesfaglig fordyping (YFF) vil erstattes med programfaget toppidrett. Timene eleven mangler i YFF må tas igjen før eventuell læretid begynner. Dette gjør at ordinær læretid blir utsatt med tilsvarende antall timer. Dette gjøres i avtale med bedrift.

Ønsker du dette tilbudet, så går du inn på vigo.no og søker det aktuelle yrkesfaglige programområde og gir skolen informasjon om at du ønsker å bli vurdert til å ta programfaget toppidrett (skjema ligger på skoles hjemmeside). Skjema må sendes til skolen innen 1. april for at vi skal kunne vurdere om du får mulighet til å velge programfaget toppidrett.

Søkere til toppidrett vil bli individuelt vurdert. Elever som har toppidrett som 2. eller 3. valg vil ikke bli vurdert.

Kontaktperson: Bjørn Harald Garfjell, avdelingsleder Idrett, mobil: 901 34 771.

«Den store lærerjakten» starter snart!

Flere hundre lærerstillinger lyses ut fredag 24. mars. Viken fylkeskommune søker etter de beste lærerne til de videregående skolene i fylket. 

Gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse - ny sjanse

Alle våre elever på VG1 med bostedsadresse i Asker får tilbud om gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse.

God stemning på vinteraktivitetsdag!

Torsdag 9. mars ble det arrangert vinteraktivitetsdag for alle elever og ansatte. Det ble mye god stemning og høy trivselsfaktor. 

1MKA tar debatten

Elever på medier og kommunikasjon rigget studioet klart til flerkameraproduksjon og gjennomførte direktesendte tv-debatter i norsktimene. 

Publikumsrekord og seier i Leikvollhallen med Asker Aliens

VG1-elever fra Salg, service og reiseliv var med på å arrangere eliteseriekamp mellom Asker Aliens og Ammerud. Det endte med både publikumsrekord og hjemmeseier. 

Grand Opening av Skaperverkstedet

Rektor Per Erik Skjelbred foretok den formelle åpningen avskaperverkstedet og klippet over filamentsnorer til stor applaus fra de fremmøtte. 

Tilbud om gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse

Alle våre elever på Vg1 med bostedsadresse i Asker får tilbud om gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse. 

Informasjon om spørreundersøkelse

Skolematundersøkelsen er en spørreundersøkelse, som skal gjennomføres på videregående skoler i Viken i uke . Spørsmålene omhandler blant annet mat- og måltidsvaner, trivsel, konsentrasjon, læring, deg og familien din. Det vil ta ca. 10 minutter å besvare spørreskjemaet.

Bleiker tok pallplass i regionsmesterskapet

Ungdomsbedriftene deltok i regionsmesterskapet og våre elever fra Bleiker utmerket seg på regionsmesterskapet for Asker og Bærum og vant hele 6 priser, i tillegg til en rekke nominasjoner i de ulike konkurransene.

Full trøkk på Åpen dag

Over 300 elever fra 11 forskjellige ungdomsskoler deltok på Åpen dag på Bleiker videregående skole. Dette er ny rekord og det største antallet ungdomsskoleelever som besøker Bleiker på Åpen dag.

Til toppen