Bleikerelever med i Propelljakten

Propelljakten 2022 i Asker og Bærum gikk av stabelen 8. november på Sandvika Folkebad. 13 ungdomsbedrifter fra Bleiker deltok i konkurransen, og 2 av disse vant Propellen i sin pulje. Propelljakten er en pitchekonkurranse der elevene kappes om å presentere den beste forretningsidèen foran en ekstern jury med representanter fra næringslivet.

I alt deltok over 50 ungdomsbedrifter fra ulike skoler og utdanningsprogram i Asker og Bærum. Konkurransen arrangeres av Ungt Entreprenørskap Viken.

Ungdomsbedriftene konkurrerte mot 4-5 andre ungdomsbedrifter i sine respektive puljer. De holdt en 2-minutters «pitch» (kort presentasjon) på scenen om sin forretningsidé. 

Alle ungdomsbedriftene gjorde en veldig god innsats med sine pitcher, og konkurransen var hard. Ungt Entrperenørskap og juryene delte ut premier (= propeller) á kr 1000 som skal hjelpe bedriftene videre i arbeidet med å realisere forretningsideene sine. Juryen la blant annet vekt på at ungdomsbedriftene var engasjerte og godt forberedt, i tillegg til at de hadde en god forretningsidé med et tydelig markedspotensial. Innovasjon og bærekraft var også sentrale elementer som ble vektlagt og vurdert. 

Årets ungdomsbedrifter fra Bleiker går på linjene Salg, service og reiseliv, Påbygg og linje for Medier og kommunikasjon. Alle elevene har valgt Entreprenørskap og bedriftsutvikling som programfag. 

Etter pitchen fikk alle ungdomsbedriftene veiledning av et jurymedlem der de fikk tilbakemelding på pitchingen og hvordan de nå kan utvikle og drive ungdomsbedriftene videre.

Propellvinnerne fra Bleiker 2022 var:

  • Wrap it UB (SSR VG1)
  • Tea Me Up UB (Entreprenørskap VG3)

Vi gratulerer vinnerne og deltakere!

Til toppen