Om kunstnerne:
Yngvild Rolland
Yngvild Rolland (1977) er bosatt i Oslo, og er en billedkunstner som jobber innenfor et bredt spekter av teknikker som lyd, skulptur, installasjon, video, tegning, trykk og tekster. Hun har utdannelse fra Camberwell College of Arts i London og Kunst- og håndverksskolen i Oslo. Hun beskriver sin kunstneriske praksis som konseptuell og idébasert.
Rolland har vunnet konkurransen om et innendørs kunstverk for Bleiker videregående skole med kunstprosjektet «Recordings», et skulpturelt verk hengende fra taket i det nye bygget «Blyanten». Verket illustrerer lydbølger, hvor kunstneren har gjort opptak av sin egen stemme som sier ordene play – record – pause – fast forward – rewind – stop. Opptaket er visualisert som lydbølger overført til et skulpturelt verk utført i polerte og lakkerte stålrør som henger i lydbølge-formasjoner fra wire festet i taket.
Kunstneren har lenge arbeidet med lydens materialitet i form av skulpturelle verk og hvordan lyd eksisterer i tid og rom. Ordene som lydbølgen er formet av er gjenkjennbare for alle generasjoner og gir assosiasjoner til både barndom og voksenliv, yrkesliv og fritid. Kunstneren har arbeidet med tid og repetisjon som sentrale begrep for prosjektet, noe som relaterer seg til skolesituasjonen så vel som livet generelt.
Camilla Steinum
Camilla Steinum (1986) bor og arbeider i Berlin/Oslo, og er en billedkunstner som jobber med installasjon, skulptur og tekstil. Hun er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, avd. for tekstil, Weißensee kunsthochshule i Berlin og ved Malmö Art Academy.
Steinum har vunnet konkurransen om et utendørs kunstprosjekt for Bleiker videregående skole med forslaget «Regnemaskin», som består av ti individuelle tofargede skulpturer, formet som abstraherte versjoner av symbolene 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 og 9. Sett fra bakkeplan får man assosiasjoner til gjerder eller bur, trebeskyttelse, blomsterbed eller sykkelstativer. Sett ovenfra, for eksempel fra vinduene i øvre etasjer på skolen, ser man tallene. Skulpturene gir illusjonen av at de vokser opp av gresset, i flere sterke fargenyanser, og vil skape forskjellige rom som inviterer til interaksjon.
Tallsymbolene belyser mange aspekter som relaterer seg til undervisningssituasjonen, hverdagslivet, som en måte å definere noe eller noen på, til noe mystisk og uforståelig og til det regelbundne. Prosjektet reflekterer over overgangen fra det barnlige og inn i en voksen og systematisert hverdag, gjennom de abstraherte og personifiserte formene.