Idrettsfag og toppidrettstilbud ved Bleiker vgs fra høsten 2022

Frode Pettersen Fra skoleåret 2022 flytter idrettsfag fra Asker vgs til Bleiker vgs. Totalt vil det være 60 elevplasser i VG1 idrettsfag. Det vil både være tilbud om breddeidrett og toppidrett.

Velger du idrettsfag med toppidrett ved Bleiker vgs vil du få generell studiekompetanse samtidig som det vil bli tilrettelagt for at du skal kunne satse på din idrett.

Nytt av året er tilbudet om idrettspoeng ved søking til toppidrett. Inntil 30 av elevene kan få idrettspoeng hvis de ønsker toppidrett. Eget søknadskjema på skolens hjemmeside Idrettsfag - Bleiker videregående skole (viken.no) Det vil det bli vektlagt tidligere resultater, uttalelse fra trener og et motivasjonsbrev. Eleven kan få inntil to poeng ekstra.

Det er ingen begrensninger i antall idretter for å søke toppidrett, alt fra fotball til sprangridning, men det er en forutsetning at eleven konkurrer aktivt. Øktene vil bli lagt til skoledagens start.

  • Det vil bli tett samarbeid mellom elev, trener og lærer i toppidrett med tanke på å tilrettelegge best mulig for læring og prestasjonsutvikling.
  • Vi disponere svært gode treningsfaseliter på Risengaområdet med nærhet til skolen.
  • Elevene kan også velge mellom 1P og 1T matte i vg 1. I vg2 vil de velge mellom 2P,1S og 1R matte.

For at eleven skal kunne få idrettspoeng må de søke dette som førstevalg. I vigo.no er dette kode Idrett 1a – topp.

Tirsdag 18.01.2022 klokken 18:00 er det digitalt informasjonsmøte for hele skolen og 18:30 vil det bli mer informasjon angående idrettsfag og toppidrett

Hvis det er noe dere lurer på ta gjerne kontakt med avdelingsleder på idrettsfag Bjørn Harald Garfjell på epost bjornga@viken.no eller på mobil 90134771. 

Idrettsfag Bleiker videregående skole

Til toppen