Nytt smittetilfelle på Bleiker vgs

Koronavirus - Klikk for stort bildeKorona-virus CDC/Unsplash Vi ønsker med dette å informere om at 6 elever og 7 ansatte på 1. trinn som har vært i nærkontakt med den smittet elev på Bleiker videregående skole settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra mandag 30.11.20 med varierende lengde til og med mandag 7. desember. En elev på trinnet har testet positivt for Covid-19. Eleven har ikke hatt nærkontakt med andre elever på skolen. Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever kan møte på skolen som normalt. 

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene.  

Smitteoppsporing i gang 

Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet er i gang med å kontakte de berørte foreldrene og ansatte for å gi nødvendig informasjon. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet. 

Mulige symptomer på Covid-19  

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpustethet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner. 

Testing 

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon. 

Her kan du bestille time digitalt til testing. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger. 

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.  

 Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.  

Informasjon om Covid-19 på andre språk: https://www.asker.kommune.no/korona/information-on-coronavirus/ 

Video about quarantine and home isolation https://vimeo.com/showcase/6954708  

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.  

Vennlig hilsen, 
Kommuneoverlege og rektor Bleiker VGS 

Til toppen