Peer Gynt kom til Bleiker

Skuespiller Kåre Conradi spiller Peer Gynt i idrettshalle med mange elever som publikum - Klikk for stort bildeKåre Conradi spiller Peer Gynt Harald Backer Solberg

Onsdag før påske inviterte Asker kommune, ved ordfører Lene Conradi, alle avgangselever i Asker til en inspirasjonssamling med politiet og Kåre Conradi som Peer Gynt. 

Tilsammen møtte nærmere 600 elever fra alle videregående skoler i Asker. Ordfører, Lene Conradi, hadde først en appell til elevene der hun oppfordret alle til å inkludere og ta vare på hverandre gjennom russetiden og avstå fra bruk av ulovlige rusmidler. Politiet understreket videre at russetiden ikke skal være et anarki og at russen også må forholde seg til lover og regler. De var også tydelige på at politiet er der for å støtte og bistå ved behov. 

Deretter tok skuespiller Kåre Conradi over og hadde en framvisning av Peer Gynt. Conradi trollbandt publikum med sin personlige tolkning av Ibsen der han vekslet mellom å resitere deler av skuespilllet og sine egne refleksjoner rundt evige temaer som det å være seg selv og det å være seg selv nok. Temaene var mange og like aktuelle i dag som da de ble skrevet rundt 1867. 

Etter forestillingen fikk elevene noe å bit i. Vi på Bleiker vgs henger oss på Conradi og politiet ønsker alle en riktig god og inkluderende russefeiring!