Til elever, foreldre og ansatte på Bleiker VGS

Koronavirus - Klikk for stort bildeKorona-virus CDC/Unsplash Vi ønsker med dette å informere om at en ansatt på trinnet har testet positivt for Covid-19. Som en følge av det er 6 elever og 4 ansatte på 1. trinn som har vært i nærkontakt med den smittede på Bleiker videregående skole blitt satt i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra onsdag 02.12.20 og til og med lørdag 12.12.20. Den ansatte har ikke hatt nærkontakt med andre elever på skolen.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever kan møte på skolen som normalt.  

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene.  

Smitteoppsporing i gang 

Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet er i gang med å kontakte de berørte foreldrene og ansatte for å gi nødvendig informasjon. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet. 

Mulige symptomer på Covid-19

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpustethet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner. 

Testing 

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon. 

Her kan du bestille time digitalt til testing. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger. 

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.  

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.  

Informasjon om Covid-19 på andre språk: https://www.asker.kommune.no/korona/information-on-coronavirus/ 

Video about quarantine and home isolation https://vimeo.com/showcase/6954708  

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.  

Vennlig hilsen, 
Kommuneoverlege og rektor Bleiker VGS 

Til toppen