Til topps i Aftenpostens skrivekonkurranse!

Vi gratulerer MK-elevene Olivija Bucelyte og Solveig Fossum Stene med 1. og 3.plass i Aftenpostens skrivekonkurranse for ungdom! 

To jenter med avis foran seg sitter i biblioteket - Klikk for stort bildeOlivija Bucelyte og Solveig Fossum Stene Maren Aftret-Sandal

Skrivekonkurransen ble arrangert tidligere i høst og oppdraget bestod av å skrive et leserinnlegg som svar på spørsmålet: Hva vil du politikerne skal vite om det å være ung i dag?

Elevene i vg2 Medier og kommunikasjon sendte inn 5 bidrag til konkurransen og stakk av med intet mindre enn to plasseringer på pallen. 

- Jeg er veldig overrasket over at jeg vant. Litt skummelt, men også veldig gøy og spennende, sier Olivijia Bucelyte (17). Vinnerbidraget hennes handler om det å tørre å skille seg ut. Hun har et klart budskap til ungdom: vi må ikke miste vår originalitet.

Solveig Fossum Stene (16) synes det er veldig gøy å komme blant topp 3 og få teksten sin publisert i Aftenposten. 

-Jeg synes det var helt greit å ikke vinne, da slipper jeg presset med det. Jeg unner Olivija seieren, smiler Solveig.

Vinneren Olivijia får donere 5000 kroner til et veldedig formål.

-Jeg vil gi pengene til kvinnerettighetskampen i Iran. Jeg valgte det fordi Narges Mohammadi vant Nobels fredspris i år, og det er en viktig sak å fronte som ikke alltid får så mye oppmerksomhet i media, sier Olivija.


Bleiker-elevenes tekster publiseres i Aftenpostens papir- og nettutgave denne uka. Vinnerbidraget kan også leses i Gyldendal Skolestudio. Her kan du lese innleggene: 

Unge mister originalitet – hva er problemet 

Ikke la meg våkne opp til kulturløshet