Bygging av motor på Vg2 Kjøretøy

Vet du hvordan en motor fungerer? Tror nok at flesteparten av oss vet alt for lite om det. Men elevene på Vg2 Kjøretøy begynner nå å få god kunnskap om hvordan en motor fungerer.  

Verkstedhallen ved Borg vgs. Veronica Tryland Larsen  

Skolehverdagen er godt i gang ved skolen. Det summer overalt i gangene og aktiviteten er på topp!

To elever som jobber med å bygge opp en motor Veronica Tryland Larsen  Vi har vært og besøkt elevene på VG2 Kjøretøy i verkstedet. Vi ble møtt av en meget engasjert og ivrig gjeng, som var i full gang med å demontere hver sin firesylindrede Volvo motor. Elevene skal lære seg hvordan man demonterer og bygger sammen en motor. Alle delene som de demonterer, skal måles for slitasje og elevene følger tekniske data for å vite hva de skal se etter. Underveis i denne prosessen lærer elevene å holde orden, da en motor inneholder mange deler. De får også en god innføring i bruk av verktøy.    

Elevene forteller at dette er noe de synes er spennende og nyttig. De lærer hva som skal til for at en motor fungerer og hvorfor den til tider, ikke fungerer. Det er overraskende lite som skal til før en motor kan gå i stykker. 

 Mens klassen jobber over hver sin motor, tar vi en prat med deres engasjerte lærer på Kjøretøy, Ole-Martin Martinsen. Han forteller at klassen har en utrolig stor interesse for biler og at det er meget engasjerte elever. Mens vi prater, kommer det spørsmål fra elevene om motordeler og hva slags verktøy som skal brukes. To elever med lærer Ole-Martin Martinsen. Anne-Grete Borch  

Vi er rundt og snakker med flere av elevene som forteller oss om sylindere, kamaksler og måleinstrumenter. En av elevene, Emil Slydahl, har en genuin interesse for motor og bil, og spesielt for gamle amerikanske biler. Han innrømmer at han "mekker" på biler på fritiden, selv om han ikke selv kan kjøre dem enda. Han forteller om sin lidenskap når det kommer til gamle amerikanske biler, og vi forstår ham godt, når han viser oss et bilde. Bilene var absolutt mer forseggjort før. 

Emil Slydahl elsker amerikanske biler og har en stor interesse for motor og bil Veronica Tryland Larsen  Det er utrolig gøy å se fremtidens bilmekanikere i praksis, med en erfaren lærer ved sin side. Klassen skal også utover skoleåret få sin egen genser produsert. Hvert år så blir det laget en genser som Vg2 Kjøretøy har vært med og laget designet til. I samarbeid med en tatoveringsartist fra Halden, blir det designet frem et nytt uttrykk som blir trykket på årets Kjøretøy-genser.

Vi venter i spenning på resultatet!

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen