English in the kitchen

I fagfornyelsen er det fokus på at man skal jobbe på tvers av fag. På mange områder kan dette være en utfordring, men på Vg1 Helse- og oppvekst har de gjort dette lenge før fagfornyelsen kom. Vi tok en tur ned på kjøkkenet og fikk vite mer om "English in the kitchen".Høstgrønnsaker på menyen Veronica Tryland Larsen   

Viktigheten av å jobbe på tvers av fag, er at elevene skal se sammenhengen mellom alle fagene. Det er for eksempel viktig å kunne beherske norsk og engelsk i alle arbeidssituasjoner. MatTo av elevene er i full gang med å lage blåbærmuffins. Veronica Tryland Larsen ematikk er viktig for å regne ut diverse lengder og mengder, som også er en stor del av våre programområder. Lærerne ved Vg1 Helse- og oppvekst har gjort dette lenge før det ble et fokusområde i Fagfornyelsen. 

Vi ble invitert til å komme innom skolekjøkkenet og se hvordan dette samarbeidet fungerer. Duften av lasagne møter deg lenge før du faktisk går inn på kjøkkenet. Inne på kjøkkenet blir man møtt av elever og lærere i hektisk arbeid, mens de snakker på engelsk. Elevene ved Vg1 Helse- og oppvekstfag har undervisning på kjøkkenet, da mange av dem må gjøre lignende ute i arbeidslivet og de lærer mye om ernæring. Mens elevene tilbereder maten, så skal alle forklaringer og spørsmål være på engelsk.  

Tema for dagens "EBåde elever og lærere er i full sving på kjøkkenet!nglish in the kitchen" var høstens grønnsaker og frukter. Menyen besto av grønnsakslasagne og focaccia med soltørkede tomater. Til dessert var det høstfrukter og blåbærmuffins. Her lærer elevene hvordan de kan lage mat ved bruk av bare grønnsaker og frukt. 

I forkant av denne kjøkkenundervisningen, så har elevene jobbet mye med faguttrykk i engelsktimene sine. Her lærer de for eksempel hva diverse kjøkkenutstyr og ingredienser heter på engelsk. Og de lærer å lese oppskrifter på engelsk. 

Jeg var heldig og fikk lov til å smake på den nydelige maten som ble servert. Utrolig god lasagne og focaccia! Takk til elevene i 1HSB for maten :) 

Til toppen