Velkommen til skolestart ved Borg vgs 2023!

Velkommen til nytt skoleår! Den 17. august er vi klare for et nytt skoleår, og vi ønsker alle elever velkomne til Borg vgs.

Her får du nyttig informasjon om oppmøte og plassering. Samt informasjon om PC, skoleskyss, skolekort og andre ting du måtte lure på.

Oppmøte første skoledag 17.august.

De forskjellige utdanningsprogrammene og trinnene starter på forskjellige tidspunkt før lunsj. 

VG1 Helse og oppvekstfag og Vg1 Bygg- og anleggsteknikk

Tid: 08.00

Sted: Kantina

VG1 Teknologi- og industrifag og VG1 Elektro- og datateknologi

Tid: 09.00

Sted: Kantina

VG2 og VG3 Helse- og oppvekstfag

Tid: 10.00

Sted: Kantina

VG2 og VG3 Elektro- og datateknologi

Tid: 10.30

Sted: Kantina

VG2 Teknologi- og industrifag, VG2 Bygg- og anleggsfag og VO Produksjon og industrifag 

Tid: 11.00

Sted: Kantina

VG3 Påbygging, Voksenopplæring Helse- og oppvekstfag og Voksenopplæring Teknologi- og industrifag

Tid: 12.00

Sted: Kantina

Møt opp første skoledag

Hvis du ikke møter opp første skoledag, kan din skoleplass gå til en annen på venteliste. Er du syk eller er det en annen grunn for at du ikke kan møte opp, så må du gi beskjed til skolen - så fort som mulig. Du kan hver dag mellom 08.00 - 15.30 ringe eller kontakte vår skole.

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Klasser og kontaktlærer

Ved oppmøte første skoledag vil du få vite hvem som er din kontaktlærer og hvem du skal gå i klasse med. Når din skolekonto er aktiv, så kan du også se din klasse, kontaktlærer og fag i Visma InSchool. Dette finner du under "Klasser og grupper".

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for å skaffe deg en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Viken, tilbyr fylkeskommunen en gunstig avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående skole.

Les mer om elev-PC og bestilling.

Skolebevis, fotografering og oblater

Du som begynner på Vg1 høsten 2023, får et digitalt skolebevis med bilde. Skolebeviset finner man i appen PocketID, som man laster ned på mobilen. Dere vil få mer informasjon om dette ved skolestart. Vi tar bilder av alle nye elever på starten av skoleåret. Din kontaktlærer har fått tidspunkt og sted for når din klasse skal ta bilde.

Du som begynner på Vg2 eller Vg3, og som har et fysisk skolebevis fra tidligere, får et oblatklistremerke som viser at beviset er gyldig for inneværende skoleår. Klistremerket skal settes på skolebeviset. Dette klistremerket får du utdelt av din kontaktlærer i løpet av de første ukene.

Skoleskyss

Trenger du skoleskyss til og fra skolen, må du søke om det hvert år. Husk å søke så snart du har fått beskjed om inntak.

Finn ut om du har rett til skoleskyss, og hvordan du søker

Nytt av året er at de som har rett på gratis skoleskyss kan få skolebusskortet sitt som en helårs bussbillett i appen til ØstfoldBillett. For å få busskortet i appen må du først installere appen ØstfoldBillett, om du ikke allerede har den. Du må sende inn ny søknad i MinSkyss og registrere telefonnummeret ditt både der og i appen, slik at Østfold Kollektivtrafikk kan få sendt bussbilletten til deg.

Vil du heller ha det vanlige busskortet? Da må du først sende inn ny søknad i MinSkyss, og deretter sende e-post til skoleskyss.okt@viken.no

Elevene vil få reise gratis ut uke 35 frem til den 4.september for innkjøring av nye billetter i app og nye busskort for de som heller ønsker det.

Les mer om skoleskyss.

Gratis lærebøker og andre læremidler

Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. 

Se avtale om lån av læremidler

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Vi har rådgivere for hvert utdanningsprogram og en helsesykepleier med eget kontor her på skolen. Du kommer i kontakt med dem ved å sende en chat i teams. 

Les mer om skolens rådgivere.

Les mer om skolens helsesykepleier.

Spørsmål?

Har du spørsmål, kan du kontakte den som er avdelingsleder for utdanningsprogrammet du skal starte på.

Velkommen skal du være til oss ved Borg videregående skole.