Til nye elever: Husk å aktivere din Viken-bruker

Bruk brukernavn og aktiveringskode du har fått på SMS. Se hvordan du aktiverer Viken-brukeren din.

Mat fra andre land

På Vg1 Helse og oppvekst har man som mål å lage matretter fra andre land. Vi besøkte 1HSA denne uken og fikk lukte og smake på mange spennende matretter.

Nydelige matretter fra andre land   

Norge har maNydelige matretter fra andre landnge spennende og smaksfulle matretter. Men flere av oss kan kanskje kjenne på at det til tider er litt kjedelig med norsk mat. På Vg1 Helse og Oppvekst så står det i læreplanen at eleven skal lære å kommunisere med mennesker fra ulike kulturer og vitre hva kulturell kompetanse er. I tillegg til at de skal lære å sette sammen og lage enkle måltider. Når de etter hvert kommer ut i jobb, har de mulighet til å lage mat og ha kjennskap til mat fra andre land.

Klasse 1HSA lagde derfor matretter fra de landene som elevene i klassen representerte. I klassen er det elever fra blant annet Syria, Thailand, Libya og Afghanistan.   

Det luktet helt nydelig i det jeg kom inn på skolekjøkkenet. Elevene hadde blitt delt inn i grupper, hver gruppe hadde en matrett og en dessert. Elevene presenterte selv hva de hadde laget.Nydelige matretter fra andre land 

På bordet kunne vi blant annet se en nydelig kurdisk rett med risk og kylling, hjemmelagde vårruller fra Thailand og innbakt ris og grønnsaker i drueblader fra Syria. Samt mange søte desserter. Vi var så heldige at vi også fikk lov til å smake litt av denne utrolig gode maten.

Elevene skal også i etterkant presentere for klassen hva de har gjort i forkant og gjennomføringen av matlagingen, samt matrettene de har laget.  Dette er noe som Vg1 Helse og oppvekst gjennomfører hvert år. 

Elevene var samstemte om at det var veldig spennende og gøy å lage mat fra andre land.

Til toppen