Roadshow ved Borg vgs.

Ved skolen har vi programområdene Kjøretøy og Bil/skade/lakk. Hvert år tar Bilfag.no turen innom skolen og informerer elevene litt mer om hva de kan velge av områder i sin lærlingtid. Vg1 Teknikk- og industrifag og Elektro- og datateknologi ble også invitert, for dette er programområder som de kan velge neste skoleår.

Bilfag.no   

I forrige uke fikk skolen besøk av det årlige Roadshowet til Bilfag.no. De driver med rekruttering og informerer om hva man kan velge å jobbe med innenfor bilfag. Her er det mange forskjellige fagområder å bli kjent med og det er veldig flott for elevene å kunne snakke med de som nå er lærlinger på de forskjellige områdene.  Lærlinger fra MAN viste frem en helt ny lastebil 

I Kjøretøyhallen hadde de fått inn en stor lastebil som elevene kan bli mer kjent med og snakke med to av lærlingene ved MAN. Her kunne man se nærmere på en lastebilmotor og få lov til å prøvesitte inni. Lydanlegget ble også godt testet! I den samme hallen kunne man se på en hjemmebygd elbil, lære mer om hva som skjer med en personbil ved en kollisjon, koble sammen elektriske komponenter og konkurrere i dekkskifte. Først og fremst får elevene mulighet til å snakke med de som er lærlinger nå. 

Videre ble elevene ledet over til Bil/Skade/Lakk-hallen. Her fikk de også vite mer om hva man kan velge innenfor deres område. Her kunne man høre mer om reservedelsfaget og billakkeringsfaget. Lærerne viste også stolt frem deres hobbyer, gamle og nyere biler. Elevene fikk også lov til å prøvesitte en gammel Chevrolet fra 1927. De fikk også en demonstrasjon på hvordan man lakkerer forskjellige bildeler. Eleven fikk lov til å prøvesitte i en Chevrolet fra 1927. (bildet brukt med samtykke fra eleven) Veronica Tryland Larsen    

Bilfag.no hadde også med seg en stor V8-motor. Det ble forklart at disse var mer og mer sjeldne å se i verkstedene og at det nå er en smal nisje for hobbyentusiaster.

Elektro-elevene fikk beskjed om at de var spesielt ettertraktet på grunn av sin kunnskap og at de veldig gjerne kunne ta et kryssløp både etter vg1 og vg2. På grunn av produksjon og reparasjon av elbiler vil øke, vil også spisskunnskap om elektronikk også være ettertraktet. 

Våre elever virket veldig interessert og spurte mange spennende spørsmål. Vi håper at de finner sitt område og ønsker de lykke til i kommende lærlingperiode. 

 

Til toppen