Russetiden på SPAN

I mai blir det ikke bare lysere tider og varmere i været, men russen titter også frem. På SPAN (Spesialpedagogisk avd. Naturbruk) har de tatt på seg russebuksa og har lua på snei. Gutta i Justice League er superhelter forkledd som russ og har superkrefter som hjelpsomhet, glede og kjærlighet. 

Tre gutter i russeklær foran statuen av Olav den hellige - Klikk for stort bildeJustice League tar russeknuten "Selfie med statuen av Olav den hellige" Gry Borgaas   

Superheltene

I år har elevene på SPAN virkelig gått inn for å feire russetiden sin. Og for en opplevelse det har vært! Henrik, Martinius og Remi i Justice League hadde i forrige uke et spekket program med blant annet "rulling" og 17.mai lunsj. De har "rullet" rundt i Sarpsborg og utført mange av avdelingens russeknuter.

Navnet på guttegjengen er ikke helt tilfeldig. Gutta er veldig opptatt av Marvel-universet, som hovedsakelig handler om superhelter. Justice League (2017) er en film som handler om superhelter som må forsvare verden mot en superskurk. Og gutta på SPAN har superkrefter som hjelpsomhet, glede og kjærlighet. De er absolutt klare for å redde verden!

Gutta synes det beste med å være russ er å "rulle" med bussen, party, høy musikk, gi russekort til barn, feste og spise på McDonalds. Det summerer vel egentlig godt opp, hva det innebærer å være russ. 

Festen slutter aldri - Remi- Justice League

Gutt i russedress - Klikk for stort bildeNikolai ute på treningsøkt Ole-Martin Glende Eriksen I tillegg til Justice League feirer også Nikolai russetiden sin. Han synes det er veldig gøy med farger og det å gå med røde klær fra topp til tå er veldig stas. Nikolai har også egen russelue og har vært ute å "rullet" i Sarpsborg og i nærmiljøet. På grunn av smittevern, kan ikke Nikolai "rulle" med Justice League, men det blir mye russe-sprell uansett. Nikolai er veldig glad i å være ute og gjøre aktiviteter, og da er det gøy å gå ut med den røde russedressen på. Treningsøkten gjøres hver dag, selv i russetiden. 

Russeknuter

Russen skal utføre noen russeknuter, for å kunne få forskjellige gjenstander i russelua si. På SPAN har de bruktBilde av tre gutter i røde russebukser og en voksen mann poserer foran - Klikk for stort bildeJustice League fikk selfie med Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen-Evje. Gry Borgaas  Sarperussen sine knuter fra 2019, samt noen egne som de har laget selv. Disse har falt veldig i smak hos russegutta. Vanligvis er det ikke en egen russeknute for å møte ordføreren, men dette var noe russen på SPAN kunne gjøre. Og det har de fått til.

I forrige uke fikk gutta i Justice League møte ordføreren i Sarpsborg, Sindre Martinsen-Evje. Bildet ble skrevet ut og hengt i lua.

Nikolai starter hver dag med å sitte under pulten i en skoletime. Dette er en av russeknutene og Nikolai får ta en linjal som han kan feste i lua si. På "rullinga" har de også fått tatt russeknuten til å kjøre 10 runder i rundkjøringen, men da ble både russ og sjåfør en smule svimle. På "rullinga" har Nikolai fått løpt rundt Genesis, med liv og røre og flagget i hånda. For dette fikk Nikolai sølvpapir i lua si.

Selfie med statuen til Sarpsborgs grunnlegger Olav den Hellige, er også en av russeknutene. Både Nikolai og gutta i Justice League har fått gjort dette. For dette får de en utskrift av selfien, som de kan knyte fast i lua. 

Tror gutta på SPAN er enige om at det er stor stas å være russ! Superhelter er de så absolutt, da de sprer glede og kjærlighet til oss alle.

Justice League fikk også omtale i Sarpsborg Arbeiderblad(+). De kan også få en utskrift av denne artikkelen, da en av russeknutene er å få hederlig omtale i media. :) 

Til toppen