Solvett-kampanje

Elevene ved Borg vgs som går i VG3 Apotek, har nå, ved inngangen til en solfylt sesong, arbeidet tverrfaglig med et prosjekt der de har planlagt og utformet en påskekampanje med fokus på solvett.

solvettreglene - Klikk for stort bilde 

Forebygging av solskader er viktig folkehelsearbeid og er en viktig oppgave for de som arbeider i apotek. I den forbindelse har elevene våre planlagt og gjennomført en salgs- og informasjonskampanje som skal ha fokus på hud- og solvett. Kampanjen er rettet mot lærere og elever ved skolen, og de flotte posterne har stått utstilt i glasshallen, slik at alle som går forbi, kan studere både tekst og illustrasjoner og slik ta gode valg når det gjelder å beskytte huden mot solstråler.

Elevene arbeidet med prosjektet i fire uker, og i tillegg til ordinær vurdering på prosjektet, ble det onsdag før påske kåret en vinner av en jury. Juryen hadde ikke «lærerbriller» på, men vurderte produktet ut fra et publikumsperspektiv. Vinnergruppen vant et påskeegg med blomst og godteri.

Elevene opplevde dette som en lærerik måte å jobbe på. De måtte både jobbe selvstendig og samarbeide med de andre i gruppa samt hente ut sin kreative side. Oppgaven opplevdes som svært relevant med tanke på det yrket de har valgt.

Elevene sier at de lærte å ta ansvar, å ta kontakt med andre aktører i bransjen, f. eks produsenter og leverandører til apotek og det å disponere tiden slik at kampanjen blir ferdig i tide. I den sammenheng så de også hvor viktig hver enkelt person er i et samarbeid. Dette er viktige erfaringer å ta med seg ut i arbeidslivet.

Til toppen