Spill på tvers av utdanningsprogram

Tverrfaglighet og samarbeid er viktig for både elevene og lærerne. Dette foregår nå flere steder på skolen. Vi har vært innom for å se samarbeidet til Vg1 Bygg- og anlegg og Vg2 Barn og Ungdom. Her står kommunikasjon i sentrum og ikke så lite konkurranseinstinkt.

Spillet er basert på Visionary - Klikk for stort bildeSamarbeider er basert på spillet Visionary 

Kommunikasjon står som et eget fag innen helseprogramområdene ved skolen. Innen helse er dette utrolig viktig, det å kunne kommunisere med hverandre. Det er vel så viktig å kunne kommunisere i alle aspekter i livet, om det er på jobb eller på fritiden. Ved Bygg- og anlegg er også kommunikasjon viktig, selv om det ikke er et eget fag.

På Vg2 Barn og ungdom, lærer elevene hvordan man skal planlegge en økt med barn. Ofte er dette pedagogiske Det ble servert taco før turneringen.opplegg, der spill blir brukt. Kontaktlæreren til 2BUA, Linda Spitz, har et eldre spill som heter Visionary. I dette spillet handler det om å kunne bygge lik en konstruksjon, som på et gitt bilde. Det er forskjellige typer klosser som man skal bruke til å bygge med.

Det er to lag som konkurrerer mot hverandre. På hvert lag er det en som bygger og en eller to som gir instrukser. Den som bygger, må ha på bind for øynene. De andre deltagerne på laget, må derfor gi den som bygger gode og klare beskjeder på hvilke klosser som skal brukes og hvordan de skal bygges. Så her er det veldig viktig at man holder seg rolig og har god kommunikasjon.

Samarbeidet som har oppstått mellom Vg1 Bygg- og anlegg og Vg2 Barn og ungdom hadde da sittDen som bygger må ha bind for øynene og bygge etter instrukser utgangspunkt i dette spillet. Vg1 Bygg- og anlegg fikk i oppdrag å lage klossene som skulle brukes i spillet. Her fikk da elevene en tegning av 2BUA, som de måtte lage plantegninger til og deretter lage. De har skjært ut, pusset og malt alle klossene til spillet. Og 2BUA har arbeidet med å sette sammen lagene og planlagt turneringen, med til sammen ti lag.

I forkant av turneringen så ble det servert taco, så energien skulle være på topp. Konkurranseinstinktet var absolutt tilstede og elevene (og lærerne) så ut som de hadde det veldig gøy!

 

 

Til toppen