Stand-up på Borg vgs!

Denne uken var det endelig duket for et kulturelt innslag ved Borg vgs, i regi av Den kulturelle skolesekken. Etter en tid med covid og nedstengning, så var det fint for elevene å få besøk av den gryende komikeren, Hallvard Dyrnes.

Livsmestring med Hallvard Dyrnes Plakat: Det Andre Teateret  

Elevene på Vg2 fikk denne uken møte Hallvard, som skulle lære dem om livsmestring. De var i følge komikeren, klar for å ta fatt på livet etter forestillingen. Vet ikke om noen av oss i rommet trodde på dette, men kanskje ble vi litt klokere. Ved å bruke sine egne erfaringer, tok Hallvard opp viktige elementer i elevenes liv, med humoristiske eksempler. Forestillingen var en hybrid mellom Stand-up og en forelesning, der agendaen var på plass.

Livsmestring med Hallvard Dyrnes Veronica Tryland Larsen Hallvard er 25 år, bor alene og har aldri hatt kjæreste. Han har store ører, lite ansikt, svært krøllete hår og er lav av vekst. Han skulker unna studiene, ser alt for mye på YouTube, og jobber som standup-komiker. Man skulle derfor ikke tro at akkurat Hallvard er den rette til å gi et foredrag i Livsmestring, men det er akkurat det han gjør i dette standup-showet. Hvordan flytte hjemmefra? Hvordan gå på date? Hvordan styre finansene? Hvordan ha sex? Hallvard forsøker å gi svar på dette og mer til i sitt multimediale foredrags-standupshow! (Tekst hentet fra dks.no)

I forkant av siste forestilling snakket vi litt med Hallvard i forhold til publikum og om han merket noe forskjell. Det kunne han bekrefte. Elever blir fortalt at de skal på et arrangement i kantina og vet kanskje ikke helt hva de kan forvente seg. Responsen fra elevene blir kanskje deretter. Mens når man han et voksent publikum, så har de gjerne betalt en billett og har visste forventninger for hva som skal se. Dette kan merkes i hvordan en komiker klarer å få med seg et publikum. Men det var latter i kantina, og elevene var med når Hallvard spurte dem om noen av de hadde kjæreste. Han fikk også elevene til å bidra i forestillingen, ved å ta en introduksjon i førsten. Da måtte elevene opp på scenen og gi en introduksjon. Dette tok elevene på strak hånd.Livsmestring med Hallvard Dyrnes Veronica Tryland Larsen  

Elevene virket veldig fornøyde og glade, for å kunne oppleve litt annet i skolehverdagen sin. Den kulturelle skolesekken bidrar med det kulturelle innslaget, som kanskje ikke elevene selv oppsøker på fritiden. Hallvard er nok veldig kjent for flere av våre elever, da han er kjent fra den sosiale medieplattformen, TikTok. 

Det går rykter om at også Vg1 har lyst på besøk, så brått så ser vi Hallvard tilbake på Borg vgs.

Til toppen