Veien til BlimE

Helt siden september har våre elever på vår tilrettelagt avdeling arbeidet med skolen sitt bidrag til NRKs vennskapskampanje BlimE. For en innsats og danseglede! Alle er med når vi danser BliMe-dansen! 

BlimE er NRK Super sin vennskapskampanje, og i år er den også inspirert av overordnet del fra læreplanen; «Vennskap skaper tilhørighet og gjør oss alle mindre sårbare». Avdelingen har hatt fokus på vennskap og fellesskap, og sammen har de skapt flere gode opplevelser mens elever har øvd inn dansen i musikktimene. Alle fire klassene har øvd sangen på sin måte, og alle kjente derfor godt til låten og dansen. På denne måten kan alle elevene delta på sin måte, og dette gjør filmen helt spesiell og unik! Alle er med, og vi gjør dette sammen!

Se SPAN danse BliMe-dansen på NRK super her.

Dette er 3 året elevene på vår tilrettelagt avdeling øver inn BlimE, filmer og sender den inn til NRK Super. Elevene gleder seg helt fra skolestart, og øver med stort engasjement og glede!

Helt siden september har de øvd på dansen, trinn for trinn og lyttet til sangen så de kjenner den godt. Elever og lærere har snakket om vennskap, og hatt fokus på danseglede, musikkglede og fellesskap. De har øvd med video og instruksjoner fra NRK super, øvd på dansen uten video, alene og sammen alle sammen. Elevene har stått på, og vært kjempeflinke!

Etter 2 mnd. med øving i musikktimene kunne filmingen endelig starte. Det tok 2 dager, og elevene måtte danse dansen mange ganger i løpet av innspillingen. Men dette endret verken humør eller engasjement hos elevene. Positive og stolte danset de dansen om igjen og om igjen, og til slutt fikk vi et helt fantastisk flott resultat!

Da filmen ble ferdig 18. november fikk de se den med det samme. Det var en gjeng med veldig stolte elever som kjente på en stor glede, og mestringsfølelse! Dette har vært en kjempejobb, men en kjempemorsom kjempejobb for både elever og ansatte!

Film og klipp: Andreas Andersen

Planlegging og gjennomføring: Musikklærer Stine Solgård Stene

Til toppen