Om oss

Buskerud bygningsvernsenter er et kurs- og kompetansesenter for tradisjonshåndverk og praktisk bygningsvern.

Buskerud bygningsvernsenter ble etablert i 2010 som et kompetansesenter for tradisjonshåndverk og praktisk bygningsvern. Vår hovedmålsetting er å øke kompetansen på antikvarisk istandsetting og tradisjonshåndverk hos håndverkere i Buskerud. Vi tilbyr kurs og opplæring i tradisjonshåndverk og praktisk bygningsvern for håndverkere, kurs og rådgivning for eiere av gamle hus i Buskerud, Svelvik og Jevnaker. Vi er læringsarena for NTNU-studiet i tradisjonelt bygghåndverk og tilbyr utstilling og formidling for elever i videregående opplæring.

Buskerud bygningsvernsenter har egne kurslokaler på Lågdalsmuseet i Kongsberg. I en gammel soldatbrakke på museet har vi undervisningsrom, utstillingsrom og verksted. Uteområdene ved soldatbrakka benyttes også i vår kursvirksomhet. Buskerud bygningsvernsenter samarbeider med museene i Buskerud om å arrangere kurs og vi tilbyr derfor kurs også andre steder i fylket.

Soldatbrakka er kun åpen når det foregår kurs og arrangementer på senteret. I det daglige har de ansatte på Buskerud bygningsvernsenter sine kontorplasser på fylkeshuset i Drammen. 

Kontakt oss

 

 

Menn legger laftetømmer - Klikk for stort bildeLaftearbeider på bygningsvernsenteret november 2020 Linn Marie Krogsrud, Viken fylkeskommune   

Til toppen