Buskerud-skoler får nytt nettverk

Arbeidet med å skifte ut nettverk på Åssiden og Drammen videregående skoler er godt i gang. Videre utskifting er planlagt så raskt som mulig.
Glenn Mircha Martinsen, IT-ansvarlig på Åssiden, bidrar med å bytte skolenett. Mats Erik Olsen  

– Endelig har vi fått levert nok utstyr til å skifte ut gamle nettverk ved de videregående skolene i tidligere Buskerud. Mange ansatte i digitaliseringsavdelingen gjør en ekstra innsats for at dette skal skje så raskt som mulig, sier Edvin Søvik (Ap), fylkesråd for finans og administrasjon.

G-blokka på Åssiden var første bygg som fikk nytt nettverk, og det fungerer som forventet.

Plan for å bytte skolenett

  • Åssiden vgs.: uke 43–45
  • Drammen vgs.: uke 44–45
  • Røyken vgs.: uke 44–46
  • Lier vgs.: uke 45–47
  • St. Hallvard vgs.: uke 45–47
  • Hønefoss vgs.: uke 45–47 (Risesletta tar litt lengre tid)
  • Kongsberg vgs.: uke 46–48
  • Buskerud vgs. avd. Rosthaug: uke 49–50

Noe kan gå raskere enn forventet, og det kan dukke opp uventede utfordringer når utstyr byttes ut. I så fall må planen justeres.

– Vi vil til enhver tid sette inn innsatsen der den gir størst effekt. Vi prioriterer i hovedsak skoler etter antall elever, men vi oppgraderer også på flere skoler samtidig om det er mulig.

Det er beklagelig at noen må vente lenger enn andre, og jeg forstår godt frustrasjonen som mange kjenner på over at det har tatt så lang tid, sier Søvik.
Mathias Berg-Pettersen (16 år) og Mathias Torbjørnsen (17 år) går i 2MKA på Åssiden vgs. De er veldig fornøyde med at nettet på skolen blir bedre. Mats Erik Olsen  

Skoler som får midlertidig nytt «gammelt» nettverk

På noen skoler er det mulig å supplere gammelt nettverk med ekstra utstyr, slik at det fungerer godt nok en stund til. Eiker vgs. har allerede fått oppgradering og har fungerende nettverk. Ringerike og Buskerud vgs. avd. Buskerud er i gang med å få montert utstyr. 

Numedal vgs. får montert utstyr i uke 46–47, mens Gol og Ål vgs. blir oppgradert i uke 48.

– Alle skoler som midlertidig beholder «gammelt» nettverk, vil få det nyeste nettverket i Viken etter hvert. Vi kommer tilbake til tidsplan, sier Søvik.

Utdatert skolenett måtte byttes raskere enn planlagt

Videregående skoler i tidligere Buskerud har felles nettverk som ble utdatert raskere enn forventet, på grunn av økt bruk av digitale verktøy i undervisningen. Det var planlagt å skifte nettverk i 2022, men ved skolestart høsten 2021 ble det tydelig at skolene måtte få nytt nettverk så fort som mulig.

– Koronasituasjonen har dessverre gitt forsinkelse på teknisk utstyr og lenger transporttid. Dette er en global utfordring. Vi måtte derfor vente helt til forrige uke med å starte utskiftning. Men nå har vi endelig mottatt nok utstyr til å skifte ut nettverk på alle skoler i Buskerud, sier Søvik.

– Jeg forstår veldig godt at elever, foresatte og lærere blir frustrerte når dårlige nettverk går utover undervisningen. Så jeg vil bare avslutte med å si: Takk for tålmodigheten!
Glenn Mircha Martinsen, IT-ansvarlig på Åssiden setter opp nye rutere i taket på klasserom Mats Erik Olsen

– Artikkelen er publisert av sentral webredaksjon i Viken fylkeskommune. –

Til toppen