Fortsatt utfordringer med dårlig skolenett

For å sikre bedre nettverk på PC-er, kan elever ikke lenger koble sin mobil til Vikens nettverk eller gjestenett på skolen. Det varierer dessverre hvor godt tiltaket fungerer i ulike klasserom.  

Grundige undersøkelser denne uka 

Selv om det er meldt om noe bedring flere steder, er det flere skoler i Buskerud som har gitt tilbakemelding om at elever fremdeles ikke får logget på nett med PC fra noen klasserom. Flere melder også om at de fortsatt blir kastet ut av nettet uten forvarsel.   

– Samtidig som noen opplever problemer, kan det fungere godt i klasserommet ved siden av. Lokasjonssupport undersøker derfor nøye hvorfor nettet ikke fungerer i noen rom og sjekker om det er noe mer vi kan gjøre av kortsiktige tiltak før vi får nytt utstyr, sier Anders Aagaard Sørby, digitaliseringsdirektør. 

Det tar tid å gjøre grundige undersøkelser, så lokasjonssupport vil trenge hele uka for å gjøre nødvendig testing.  

Slå av wifi og ikke del privat nett fra mobilen 

– Slå gjerne av wifi på din mobil. Selv om mobilen ikke er koblet på nettverket, tar det noe kapasitet når den prøver å logge seg på hele tiden, sier Sørby.  

Elever bør også unngå å dele nettverk fra sin mobil, siden det forstyrrer skolens nettverk.  

– Jeg forstår godt at elever velger å dele nett fra sin mobil dersom medelever ikke får logget seg på skolenettet. Problemet er at dette kan bidra til å ødelegge kapasiteten på skolenettet. Vi ser at signaler fra private nett lager mye støy i klasserom hvor det fremdeles er dårlig nett, sier Sørby.  

Nytt utstyr er bestilt 

– Det er bestilt utstyr til å skifte ut nettverket på skolene, og vi har fått vite at noe av bestillingen har kommet til Nederland. Dermed kan vi forvente at leveransen snart kommer til Norge, sier Sørby. 

– Koronasituasjonen gjør at det er mye forsinkelse på teknisk utstyr og lengre transporttid i hele verden, derfor er det vanskelig å si nøyaktig når vi får utstyret, forklarer Sørby.  

Foreløpig ubekreftet leveringstidspunkt for første del av bestillingen er allerede neste uke. Lokasjonssupport er godt i gang med å teste og forberede utskifting av utstyr. Når leveransen kommer, starter montering umiddelbart.  

Kontakt 

Dersom elever eller ansatte har spørsmål, kan dere kontakte lokasjonssupport ved skolen.  

 

Saken er publisert av sentral webredaksjon i Viken fylkeskommune.

Til toppen