God sommer fra rektor

Rektor Bjørn-Erik Buøen ønsker god sommer og benytter anledningen til å løfte fram de gode verdiene og holdningene elevene har.

Til alle elever ved Buskerud vgs! Rektor står på scenen og snakker i mikrofon. - Klikk for stort bildeRektor Bjørn-Erik Buøen ønsker god sommer. Han roser elevenes holdninger og verdier og trekker fram den flotte mangfoldsdagen vi hadde 9. juni. Ingvild Stegane Strandbråten  

Det er straks sommerferie, etter nok et spesielt skoleår. Et skoleår der vi alle i stor grad har forholdt oss til smittevern, gule og røde nivåer, perioder med hjemmeundervisning, karantener, ventekarantener, koronatester og koronasmittede elever, ansatte, familiemedlemmer og venner. Men nå er dette historie, for etter 15. januar har vi hatt tilnærmet «normal» skole, dog uten eksamener nå på slutten, da. Når vi nå går inn i sommeren, går vi inn i den første «normale» sommeren siden 2019, fri for korona og restriksjoner, og vi har grunn til virkelig å glede oss, og å sette pris på det!

Jeg har et ønske om at vi alle framover og for alltid ivaretar de verdiene dere viste torsdag 9. juni på mangfoldsdagen vi hadde på skolen. Jeg fikk denne dagen en stor bekreftelse på hvor flott ungdom dere er. Det er betryggende for fremtiden at vi har unge som har disse gode og inkluderende holdningene som dere viser. Dette er egenskaper og verdier som ruster dere godt for å bidra til ivaretakelse og inkludering av de rundt oss som er kommet, og kommer, fra krigsherjede Ukraina. Og også se og behandle med verdighet det folket som anses som «fienden» i konflikten, som også allerede er en del av befolkningen og samfunnet i Norge.

For dere som avslutter på Buskerud vgs. for å ta videre utdanning, begynne som lærlinger eller i jobb, ønsker jeg dere riktig lykke til. For dere som kommer tilbake til høsten, ønsker jeg en riktig god og velfortjent ferie, og velkommen tilbake i august! Til alle vil jeg på vegne av alle ansatte på Buskerud vgs. ønske dere en riktig god ferie og sommer etter fredag 17. juni!

Sommerhilsen fra rektor, Bjørn-Erik Buøen