Kantina tildelt bronsemerke

Mer enn 15 prosent av maten som står på menyen i den populære skolekantina på avd. Rosthaug, er økologisk. Dermed har vi nå fått Debios bronsemerke.

Fire blide ansikter i kantina. - Klikk for stort bilde Hanne Martinsen

Kantinepersonalet ved Buskerud videregående skole, avdeling Rosthaug, har nå fått det svart på hvitt at de har oppfylt de høythengende kravene til Debios bronsemerke. Dette betyr at mer enn 15 prosent av maten som står på menyen i den populære skolekantina, er økologisk. 

På Buskerud vgs. er ikke den økologiske maten dyrere enn «vanlig» mat. Pris skal derfor ikke være noe hinder for å kjøpe sunn mat.  

Havregrøt, salater, varmmat og brød

I kantina på avdeling Rosthaug får du blant annet servert økologisk havregrøt mellom 08.00 og 09.00, som er et gratis tilbud til alle elever. På avdeling Buskerud får alle elevene havregrøt som et mellommåltid mellom 9.30-10.00. Du finner også en innbydende salatbar, et varmt måltid hver dag, og mye bakes fra bunnen av. Focacciaen på skolen er veldig populær, som toast eller som tilbehør.  

Debio-sertifisering

Debio (fra 1986) er en norsk organisasjon som kontrollerer og godkjenner norske økologiske landbruksprodukter og økologisk landbruksdrift. Debio har laget regler for produksjon, foredling, lagring, og omsetning, og de utfører inspeksjoner på vegne av Mattilsynet (kilde: Store norske leksikon).

Til toppen