Lærte om språk, retorikk og svensk kultur

Emilie Mayer Borgersen var en av elevene som dro på tur til Wasaskolan i Tingsryd. Hun forteller om fika, språkforskjeller og nye vennskap.

Emilie smiler - Klikk for stort bilde Ingvild Stegane Strandbråten

Power of Words - et spennende retorikkprosjekt på tvers av landegrenser. Vi samarbeider med Wasaskolan i Tingsryd i Sverige, og uka før påske var elever fra studiespesialiseringsfagene politikk og menneskerettigheter og markedsføring og ledelse og fra barne- og ungdomsarbeiderlinja på tur.

Reisebrev fra Tingsryd

Emilie Mayer Borgersen, som er elev på vg2 studiespesialisering, har sendt oss et reisebrev:

Turen til Sverige var en fin og morsom opplevelse. Det var gøy å oppleve ungdomskulturen og hvordan ungdommene der oppfører seg sammenlignet med nordmenn. Jeg vil nok si at de har et litt annet språk når de snakker til voksne og folk de ikke kjenner så godt enn det vi nordmenn har. De snakker mer formelt til eldre folk enn de vi gjør.

Noen dager fokuserte vi på å bli kjent eller å lære om retorikk, slik som hvordan vi skal oppføre oss når vi står foran noen og snakker. Andre dager lærte vi om utvandringen fra Sverige og Norge til Amerika, noe som til slutt bunnet ut i en presentasjon der vi selv fikk velge presentasjonsmåte. De forskjellige dagene ble vi satt sammen i ulike grupper slik at vi ble kjent med flest mulig. Dette var noe jeg synes var veldig bra.

Vi lærte også litt om Sverige, blant annet at de har noe som heter "fika", det vil si en pause med venner der du drikker kaffe og spiser boller eller kaker. Dette var ganske vanlig å gjøre i forskjellige offentlige settinger. Vi fikk lage mat sammen, dra på shopping og bare være ungdommer på fritida etter skolen.

Et tips jeg har hvis du skal ut å reise, er å dra med ett åpent sinn og ønske å bli kjent med nye folk. Jeg sitter igjen med nye venner som jeg har kontakt med. Får du muligheten, anbefaler jeg absolutt at du melder deg og blir med på en slik tur!

Vi på Buskerud vgs. gleder oss veldig til våre svenske venner kommer på besøk til høsten!

Wasaskolan i Tingsryd har skrevet om opplegget på sin nettside.

Midler fra Nordplus er med på å finansiere utvekslingen.

Våre internasjonaliseringsprosjekter

Til toppen