Viktig info om ny PC-ordning

Ny ordning for elev-PC der elever selv bestiller PC, kan by på forsinkelser. Det er lurt å bestille så fort som mulig.

Illustrasjonsbilde elev-PC Viken - Klikk for stort bilde Pexels.com/CC0  

Alle videregående skoler i Viken går over til ny ordning når det gjelder Elev-PC. Første året slike endringer skjer, vil det oppstå forvirring og mulige problemer med kommunikasjon osv.

Kjøpe PC selv

Elever som får plass på vgs., vil samtidig få beskjed om å ordne seg med PC selv – men da gjennom Viken fylke sine innkjøpsordninger.

Hvis elevene har hørt om dette fra tidligere, så er sjansen for at det hele går greit mye bedre. Siden det er noen tusen elever som skal bestille, så lønner det seg å bestille så fort inntaket er klart. Da kan det være lurt å ha sett på mulige alternativ i forkant.

I prinsippet er det slik:

  • Har du en god PC eller MAC fra før, så kan du bruke den
  • Om du vil ha ny PC eller MAC, så må du bestille selv

Utstyrsstipend

Litt avhengig av hva du kommer inn på, vil den billigste versjonen være dekket av utstyrsstipendet over tre år. På våre linjer er det «Standardmodell» som gjelder for alle. Merk at man kun kan ta det over tre år om man velger standardmodellen. Velger man sterkere PC eller MAC, må maskinen betales med en gang (fortsatt subsidiert med samme beløp).

Forsinkelser 

Vi forventer forsinkelser i levering med denne ordningen, så vi antar at det er lurt å bestille tidlig (før inntaket kommer) om man går for ordningen.

Elev-PC i Viken

Til toppen