Vil du bli baker eller konditor?

Skoleåret 2022-23 kan du gå vg2 baker og konditor hos oss!

Marsipankake med roser - Klikk for stort bilde Ingvild Stegane Strandbråten

Dette er fordypningen for deg som vil lage det alle gleder seg mest til å spise! Her lærer du å lage alle slags kaker og desserter, og du forbereder deg til en velsmakende bransje!  

Produksjon av kaker

Vg2 baker og konditor, som du kan starte på etter å ha gått på vg1 restaurant- og matfag, handler om produksjon av baker- og konditorvarer og om råvarebehandling, teknikker og teknologi i ulike produksjonsprosesser.

Vg2 baker og konditor skal utvikle selvstendige, omstillingsdyktige og serviceinnstilte fagarbeidere som dekker behovet for arbeidskraft i bransjen. 

Les om restaurant- og matfag på Buskerud vgs.

Kjerneelementene i faget 

  • Håndverksferdigheter  
  • Bærekraftig produksjon av baker- og konditorvarer  
  • Arbeidsliv og yrkesidentitet 
  • Kvalitet og trygg mat 

Programfag og fellesfag

Programfagene du møter er Råvare, produksjon og kvalitet og Bransje og arbeidsliv. Disse bidrar til at elevene utvikler praktiske ferdigheter og kompetanse innen kvalitet, mattrygghet og matmerking. Programfagene dreier seg dessuten om produksjon av baker- og konditorvarer som dekker samfunnets behov.

I tillegg står fellesfagene norsk, samfunnskunnskap og kroppsøving på timeplanen.  

Du kan lese mer om vg2 baker og konditor på vilbli.no

Til toppen