Internat

Buskerud videregående skole har internat. Dette ligger på vår avdeling på Buskerud gård - cirka fire km fra bussholdeplassen i Åmot.

 

Utenfor internatet på avd. Buskerud - Klikk for stort bildeHer er vårt splitter nye internat, ferdig i 2020. Kjersti Haslestad

 

Nytt internat ble bygget i 2019/2020, og det gamle internatet ble totalrenovert skoleåret 2012/13.

Internatet er det tre typer hybler:

  • a) 4 hybelrom ligger rundt en stue og kjøkken. To og to rom har felles dusj og WC. 
  • b) 3 hybelrom ligger rundt en stue og kjøkken. Hvert rom har dusj og WC.
  • c) Hybelrom med eget bad med WC og dusj. Felles stue og kjøkken. 

Pris for hybel a) - Kr 5900,- pr. mnd. 

Pris for hybel b) - Kr 6400,- pr. mnd. 

Pris for hybel c) - Kr 6700,- pr. mnd. 

Det kan søkes botillegg hvis du bor mer enn 40 km fra skolen, eller har mer enn tre timers reisevei hver dag.

Inkludert i leie er frokost, lunsj som du må smøre under frokosten, middag og kvelds. Det er TV og internett på hver stue og noen enkle møbler. Det er ikke anledning til å ha kjæledyr på rom eller stue.

Bo uten måltider?

For å imøtekomme ønsker om et mer fleksibelt internattilbud, har vi omorganisert drift slik at vi kan tilby utleie med eller uten måltider for skoleåret 2022-23. Dersom elever ønsker å bo uten måltider, vil leiekostnad reduseres med kr. 1650,- pr. måned.

Vi er en skole med fokus på godt læringstrykk og læringsmiljø, og vi vet at en viktig forutsetning for elevene i å lykkes, innebærer et godt, sunt og variert kosthold, samt gode matvaner. Dersom elever velger botilbud uten måltider, er det viktig at elevene selv ivaretar eget kosthold og gode matvaner.

Organisering

Internatet har en miljøarbeider på ettermiddag og kveld som kjører minibuss til aktiviteter eller for eksempel handletur. Det er sovende nattevakt. Etter avtale kan du bo på internatet i helgene om du skal stelle egen hest, eller du skal stelle skolens dyr. Det er ingen organisert matservering i helgene, men det er kjøkken i hver leilighet. I feriene er internatet stengt.

Transport

Internatet ligger på avdelingen på Buskerud gård. Her er programområdene restaurant- og matfag, naturbruk, arbeidsmaskiner og bygg- og anleggsteknikk. Skolens andre programområder er på hovedskolen som ligger i Åmot sentrum, cirka 4 km unna. Det går skolebuss fra avd. Buskerud og til Åmot skysstasjon hver morgen klokka 07.35. Om ettermiddagen går det buss tilbake som følger rutetabell. Du må ha ungdomskort til bussen.

Søke internatplass

Det er kun elever på Buskerud vgs. som kan søke internatplass. Søknaden kan sendes når skoleplassen er bekreftet. Søknader kan sendes fortløpende etter at du har fått skoleplass hos oss og takket ja.

Det er i hovedsak reisetid/reisevei til og fra skolen som avgjør hvem som får leie rom. Blir det begrenset kapasitet på internatet, vil elever på naturbruk og som har med egen hest, bli prioritert.

Tilbud om internatplass ble sendt ut 9. august 2022.

Regler og kontrakt

Det er egne internatregler som alle som skal bo på internatet, må gjøre seg kjent med. Deretter skal det skrives under på en kontrakt. 

Til toppen