Idrettsfag med toppidrett langrenn og skiskyting

Dønski videregående skole samarbeider med skiklubber Bærum om å lage et best mulig opplegg for lokale langrennsløpere og skiskyttere.

Vi tilbyr

  • Tett oppfølging av hver enkelt utøver både i skole- og treningsarbeidet.
  • Flere treningssamlinger i løpet av skoleåret, der vi varierer på hvilke destinasjoner vi reiser til fra år til år.
  • Gode treningsfasiliteter i Bærum idrettspark, Gullhaug og Vestmarksetra Vi har tilgang til minibusser som gir fleksibilitet i valg av treningslokasjoner.
  • Tett samarbeid med Team Vestmarka, Bærum skiklubb skiskyting og Fossum IF.
  • Et bra treningsmiljø med fokus på utvikling og mestring.

Opplæringen

Hverdagen består av 10 timer trening i uken (4 dager, alltid på morgenen). Denne treningen inngår i fagene toppidrett og aktivitetslære, og du får da to skolefag som er langrennsrelatert (til slutt seks stand.pkt karakterer på vitnemålet). Treningene foregår alltid i én treningsgruppe, altså 1, 2 og 3 klasse sammen. Vi bruker ofte nærområdet til treningene, men vi har også minibusser så vi kommer oss på ski, til fine intervallbakker og gode rulleskiløyper.

Tilrettelegging

Dønski har utviklet toppidrettsutøvere innenfor flere idretter, spesielt innenfor alpint og fotball. De siste fire årene har vi også kunnet bidra inn mot langrenn- og skiskytterklubbene. Langrennsløpere og skiskyttere i regionen har tidligere ikke hatt et felles tilbud, og i forlengelsen av det er det fornuftig at skole og trening skal kunne kombineres på best mulig måte.

Klubbtilhørighet

Dønski langrenn og skiskyting har fra oppstarten av hatt et samarbeid med Team Vestmarka, som består av mange av langrennsklubbene i Asker og Bærum. Fra 2019 startet vi også opp med skiskyting i samarbeid med Bærum skiklubb skiskyting. Dette betyr ikke at du må være en del av Team Vestmarka eller Bærum skiklubb skiskyting for å søke, men det er altså de vi har tettest samarbeid med.

Søknad 

Les mer om Dønski Langrenn og skiskyting her: Dønski Langrenn og skiskyting info 2021 (PDF, 5 MB)

Du finner oss også på facebook under Dønski langrenn og skiskyting,

og på instagram: @donskilangrennogskiskyting

Til toppen