Grønt nivå fra mandag 17. januar!

Fra mandag 17. januar er vi på grønt nivå igjen.  Regjeringen anbefaler grønt nivå på videregående skoler og det er bekreftet av lokale helsemyndigheter.

Jeg vet at veldig mange av er glade for det! Det betyr mye for både læring og sosial trivsel at vi er sammen på skolen, sier rektor Kristine Novak.  

På grønt nivå organiseres skolehverdagen som normalt. Men vi skal unngå håndhilsing og klemming. Og selvsagt ikke komme på skolen hvis vi har symptomer.

Hvis noen kjenner seg tryggere med munnbind, f eks i arealer med mye trengsel, kan de få munnbind i resepsjonen.

Hvis elever blir smittet, skal de fortsatt gi beskjed til kontaktlæreren og nærkontakter vil fortsatt få informasjon om testing fra skolen.

Vi ønsker alle en fin vinterhelg!

 

1.1.2022

Vi er på rødt nivå når vi møtes igjen etter juleferien, og foreløpig varer dette til og med uke 2. Vi følger råd fra nasjonale myndigheter og Drammen kommune og oppfordrer elever og ansatte til å teste seg innen 24 timer før de kommer på skolen mandag. Selvtester kan hentes på Sundland og andre teststasjoner.

Det er viktig å finne den rette balansen mellom elevenes behov for opplæring på skolen og krav til smittevern på rødt nivå.

På rødt nivå er det en hovedregel som gjelder: alle skal holde minst en meter avstand til hverandre i alle situasjoner.

Ett trinn på skolen hver dag
Hovedgrepet er at ett trinn er på skolen hver dag. Under ser dere planen som viser hvilket trinn som er på skolen den enkelte dagen de første to ukene i januar.

Dette gjelder for alle linjer unntatt salg, service og reiseliv og S-klassen. Disse elevene har opplæring på skolen hver dag, da vi har plass til å sikre god avstand for disse faggruppene.

Rød modell

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Uke 1

Vg1

Vg2

Vg2

Vg3

Vg1

Uke 2

Vg2

Vg3

Vg3

Vg1

Vg2

 

Klasser og faggrupper deles i to

En viktig del av det at vi skal ha minst en meters avstand i alle situasjoner, er at hver klasse og faggruppe deles i to. Gruppene har undervisning med samme lærer, men i to ulike rom. Rommene ligger nær hverandre. Hvilke rom dere skal være på, får dere vite av læreren som har faget.

Kroppsøving

Kroppsøving har digital undervisning i de to første ukene etter juleferien. Det tilrettelegges for aktivitet som kan gjøres hjemme utenfor timene, eller som kan gjøres i klasserom som er tilgjengelig på skolen.

Unngå trengsel i fellesarealene

Det blir også viktig å holde en meters avstand og unngå trengsel i fellesarealene som f. eks korridorer, trapper og kantina. Det betyr litt strenge regler.

 • Alle spiser på den plassen som de satt på før midttimen, dvs. 2. økt, eventuelt utendørs.
 • Det er ikke lov å sitte i kantina eller biblioteket i pauser eller fritimer (for å unngå trengsel)
 • Biblioteket er åpent for henvendelser til bibliotekarene
 • Kafeen er åpen for salg
 • Det er mulig å bruke munnbind i fellesarealene dersom det gjør at du føler deg tryggere

Kjøreregler for digital undervisning- forventninger til eleven

Nå blir det igjen mye digital undervisning og da minner vi om kjørereglene for digital undervisning:

Selv om digital opplæring innebærer at du er hjemme, har vi de samme forventningen til deg som når du er på skolen. Du er på skolen selv om du er hjemme og ordensreglementet gjelder selvsagt. Derfor er viktig at du følger disse kjørereglene når vi har digital opplæring.

 • Timeplanen på Visma InSchool følges hver dag. 
 • Du skal følge plan for dagen, møte presis til øktene og være pålogget Teams i hele økta, hvis ikke annet er avtalt med lærer. 
 • Når opplæringen foregår på Teams, gjelder følgende regler for deg som elev:
  • Du skal være påkledd i hverdagsklær (dvs. som når du er på skolen)
  • Kamera skal være påslått når læreren bestemmer det– bruk gjerne bakgrunn.
  • Last opp bilde av deg selv hvis ikke du har gjort det.
  • Undervisningen skal ikke tas opp eller filmes. 
 • Du kan få adferdsanmerkning for å misbruke Teamsmøter, chatfunksjon eller ha annen upassende digital adferd. (f. eks muting, kicking) 
 • Hvis du er syk slik at du ikke kan følge undervisningen, må du gi beskjed til lærer og dokumentere fraværet som vanlig
Til toppen